Katarina Pavlović: Volja, ustrajnost, zajedništvo i želja za pobjedom ključ su naših dosadašnjih uspjeha

ŽKK Zrinjski 2010, žkk široki, kosarka, Katarina Pavlović, ŽKK Zrinjski 2010, Katarina Pavlović, ŽKK Zrinjski 2010

...a pred njima je i utakmica sa ŽKK Livno.Popričali smo o tome sa Katarinom Pavlović kšarkašicom ŽKK Zrinjski 2010. i evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo za početak možeš li nam reći nekoliko riječi o mini ligi koja se odigrala protekli vikend u Mostaru?

"Trenerica je započela ovaj projekt prvenstveno da bi nagradila naše najmlađe uzraste za njihov uporan trud i zalaganje,a rezultiralo je kao odličan turnir,što je ujedno prepoznala i košarkaška akademija i košarkaški savez Herceg Bosne. Potrudili smo se osigurati i diplome i medalje za učesnike tunira,a naše najmlađe košarkašice su svojim trudom i borbenošću pokazale da su vrijedne svakog ulaganja i izdvojenog vremena".

Ima li kod mladih djevojčica u Mostaru interesa za treniranje košarke?

"U samom početku je trebalo uložiti dosta truda i pronaći način da motiviramo i privučemo najmlađe kategorije,ali današnja situacija i broj članova u klubu pokazuje da zainteresiranost raste sve više, tako da se u bližoj budućnosti nadamo još većem broju mladih djevojčica".

Uvjeti za treniranje i igranje košarke su na niskoj razini. Koliko to spriječava još veći interes za treniranje košarke?

"Uvjeti za sport općenito su jako česta tema na našim portalima, tako da smo svi svjesni da je to glavna prepreka u daljnjem radu i uspjehu. Bez obzira na takvo stanje u gradu, smatram da organizacijom što većeg broja projekata kao što je i sam ''Mini Ladies Cup'', možemo privući naše najmlađe polaznike".

Što vas košarkašice drži na okupu i tjera da ostanete skupa na parketu?

"Volja, ustrajnost, zajedništvo i želja za pobjedom ključ su naših dosadašnjih uspjeha i to je ono što nas tjera da tako i nastavimo i ostvarimo jos bolje rezultate".

Koliko tebi osobno znači igranje i treniranje u Zrinjskom?

"Svoje prve korake započela sam u ovome klubu, a sada trenutno igram seniorsku ligu i uz to pomažem u radu sa najmlađima. Sretna sam što sam u mogućnosti steći nova znanja i iskustva i kroz rad sa najmlađima prenijeti na najbolji način sve što sam naučila od svojih trenera".

Pred košarkašicama Zrinjskog je finalna utakmica protiv Livna. Kakva su tvoja predviđanja za ovu utakmicu?

"Očekujem da će biti teška utakmica.Košarkašice Livna su u prednosti jer su u natjecanju svaki vikend budući da pored naše lige igraju i međunarodnu ligu. Uigrane su, znaju se puno bolje nego mi koji smo se okupili tek u 10 mjesecu prošle godine. Bez obzira na sve uvjerena sam da ćemo dati sve od sebe i pokušati doći do naslova prvaka".

Da li u skoroj budućnosti možemo očekivati ŽKK Zrinjski 2010 u prvoj ligi?

"Mislim da nam je za takvo nešto potrebna dvorana za trening svaki dan a ne dva puta tjedno. Tu se ipak radi o pronalaženju mnogo većih financija koje je u današnjim uvjetima jako teško pronaći. Iako bi to bilo odlično, mislim da je realno govoreći dalek san za grad bez dvorana za treniranje a samim tim i za utakmice".

Za kraj poruka našim čitateljima?

Pozivam sve ljubitelje košarke da nas u nadolazećim utakmicama dođu podržati u što većem broju, a portalu HERCEGOVINA.info zahvaljujem što aktivno prati uspjehe i razultate našeg kluba.