FOTO  Hrvatska protiv Slovenije za polufinale!

U tijesnom dvoboju Slovenci su nanijeli Turcima prvi poraz na natjecanju i tako izborili susret s Hrvatskom koju su u pripremnom razdoblju svladali u dva navrata.

U prvom poluvremenu Slovenci su bili bolja momčad, nakon serije 10-0 u prvoj četvrtini odlaze na visokih 22-12, a u 17. minuti prednost naših susjeda iznosi 37-18. No samu završnicu prvog dijela Slovenci su odigrali jako loše i Turci serijom 14-0 vraćaju utakmicu u neizvjesnost.

U drugom poluvremenu Slovenci na trenutak gube vodstvo (47-48), ali ubrzo vraćaju kontrolu u svoje ruke i na ulasku u zadnju minutu utakmice imaju prednost od četiri koša (66-62). Prekršaji Turske i neiskorištena slobodna bacanja Slovenije dovode utakmicu do krajnje neizvjesnosti, a Turci imaju i zadnji napad na utakmici 9.7 sekundi prije kraja kod vodstva Slovenije 69-67. Imali su Turci i šut za pobjedu, ali Atsür iz kuta nije bio precizan za tri poena.

U slovenskoj momčadi najbolji su bili Boštjan Nachbar sa 16 poena te Lakovič i Udrih sa po 12, a kod Turske Ilyasova je ubacio 16 poena uz sedam skokova dok je Turkoglu dodao 12 poena.