Vlašić 2. u Rimu s preskočenih 197 cm

Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, Blanka Vlašić, atletika, miting Dijamantne lige, Ana Šimić, blanka atletika hrvatska, Blanka Vlašić
Vlašić je bila pred svojom šestom pobjedom u Rimu sve do posljednjeg skoka natjecanja, a tada je Španjolka Ruth Beitia iz trećeg pokušaja preskočila letvicu na visini od 2.00m i otela pobjedu našoj predstavnici.

Beitia je tako postala prva visašica koja je ove sezone preskočila dva metra.

Vlašić je svoje prvo natjecanje nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede koljena otvorila preskočivši 1.85m iz prvog pokušaja, 1.90m je svladala iz drugog, da bi nakon mnogo problema preko 1.94m išla iz posljednjeg trećeg pokušaja. No, na 1.97m je šokirala konkurenciju preskočivši tu visinu iz prvog pokušaja čime je izjednačila najbolji rezultat sezone u svijetu koji je držala Poljakinja Kamila Lićwinko. Upravo su Lićwinko i Beitia preskočile 1.97m iz drugog pokušaja, pa su se te tri skakačice obračunale za pobjedu na dva metra, a na kraju je jedina uspješna bila aktualna europska prvakinja Beitia.

Druga hrvatska predstavnica u visu u Rimu Ana Šimić je s novim osobnim najboljim rezultatom sezone od 1.94m zauzela peto mjesto.