HKK ''Vitez'' - KK ''Odžak'' 90:82

Košarkaši Viteza slavili su pobjedu u derbiju 9. kola A1 lige Herceg Bosne. Pred gotovo 1 000 posjetitelja ovoga puta svladana je vrlo dobra momčad Odžaka rezultatom 90:82. Usprkos velikom pritisku i imperativu pobjede koji je bio primjetan kod naših košarkaša dečki su pokazali karakter i došli do zaslužene pobjede u triler završnici.

Vitez je slavio pobjedu ponajprije zahvaljujući zajedništvu i kolektivnoj igri što se može vidjeti i u završnoj statistici: Križanović (27 poena i 7 asistencija), Palavra (19 poena, 3 asistencije i3 blokade), Šero (19 poena i 3 asistencije), Jurčević (5 poena, 11 skokova i 5 blokada), Šimić (8 poena i 11 skokova), Buhić (9 poena i 5 skokova) i Blaškan (3 poena). Za Vitez su još nastupili i Frljić, Mlakić, Kocaj, a vjerojatno najmlađi debitant u povijesti A1 lige Herceg-Bosne postao je 12-godišnji Filip Ivanković koji je ubilježio svoj prvi nastup za seniorsku ekipu Viteza. Fenomenalna publika ponovno je bila 'igač više' za domaću ekipu i zasigurno dala veliki obolu pobjedi Viteza. Gosti iz Odžaka ostavili su odličan dojam i definitivno se s pravom nalaze u vrhu A1 lige Herceg Bosne

Suđenje će zasigurno biti tema rasprava nakon ovoga derbija, a obje ekipe su izrazile nezadovoljstvo dijeljenjem (ne)pravde. Usprkos velikim tenzijama na parketu, ali i tribinama pred sam kraj susreta košarkaši Viteza i Odžaka druženje su nastavili zajedničkom večerom nakon utakmice.