FOTO  Košarkaška proslava Dana Herceg-Bosne

Već treći put tradicionalno susreli su se All star selekcije „Sjevera i Juga" u svim dobnim uzrastima. U predigri odigravanja utakmica između selekcija Sjevera i Juga organiziran je „Festival male košarke" na kojem je sudjelovalo oko 100 djece iz škola košarke HKK Grude, HKK Široki, HKK Posušje, HKK Brotnjo, HKK Zrinjski i HKK Čapljina.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja u kojoj su se sudionicima manifestacije obratili gosp. Ljubo Grizelj načelnik općine Grude, gosp. Romeo Bilinovac stručni voditelj Košarkaške akademije H-B i gosp. Vlado Šoljić predsjednik HZ HB, krenulo se ka odigravanju All Star utakmica.

U prvoj utakmice sastale su se selekcije „Sjevera i Juga" u kategoriji mlađih kadeta. U neizvjesnoj završnici Sjever je slavio pobjedu rezultatom 61:59. U poluvremenu utakmice organizirano je natjecanje u šutiranju sl. bacanja u kojem je pobijedio Dragan Pervan (HKK Široki). Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Josip Batinić (Kupres-HKK Široki) koji je nastupao za selekciju Sjevera.

U zadnjoj utakmici dana susrele su se selekcije „Sjevera i Juga" u kategoriji seniora. Igrači Sjevera bili su bolji u prvom poluvremenu utakmice i nakon dvadeset minuta vodili su rezultatom 46:37. Međutim, igrači Juga predvođeni izvrsnim Jurom Brajkovićem uspjeli su preokrenuti rezultat i u trećoj četvrtini povesti rezultatom 66:65 za Jug. U zadnjoj četvrtini igrači Juga imali su prednost i do deset koševa razlike, da bi u samoj završnici Sjever uspio izjednačiti, tako da je utakmica završila neodlučenim rezultatom 84:84.

Upoluvremenu utakmice organizirana su natjecanja u šutiranju trica i zakucavanju. Pobjednik natjecanja u šutiranju trica je Ermin Dedić (HKK Vitez), dok je u zakucavanju pobijedio Filip Grabovac (HKK Vitez), najmlađi sudionik natjecanja u zakucavanju.
Za najboljeg igrača seniorske utakmice izabran je Jure Brajković (HKK Zrinjski).