HERCEGOVAČKI KOŠARKAŠ MVP RUMUNJSKE "S Vujoševićem je odlično raditi, smršavio sam deset kilograma"

Andrija Stipanović
INObasket

Andriji Stipanoviću prelazak iz zagrebačke Cedevite u rumunjski U-Banca Transylvania Cluj-Napoca bio je pun pogodak. Hercegovački košarkaš proglašen je za MVP-a košarkaške lige Rumunjske. Sa svojim Clujom Stipanović je osvojio naslov prvaka, a njegov učinak ugrađen u titulu bio je u prosjeku 15,2 koša, 7 skokova te 3 asistencije po utakmici što je odlična statistika za ne baš veliku minutažu.

"Igrao sam jako dobro. Čak i nisam imao pretjerano veliku minutažu, mislim da je prosjek bio 24 minute po utakmici. Važnije sam utakmice igrao po pola sata, a ove slabije znatno manje. S obzirom na to, nagrada je veliko priznanje i sretan sam zbog toga", kaže Stipanović za Hercegovina.info.

Zadovoljan je sezonom, ali posebno trenerom.

"Sezona je bila jako dobra. Rad s Duškom Vujoševićem je odličan, svaki dan nešto novo od tog čovjeka možeš naučiti i na terenu i van njega. Također, kod Vujoševića se jako puno trenira i naporno radi, smršavio sam deset kilograma. No, koliko je god bilo teško, iznimna je čast biti u Cluju i raditi s njim", ističe.

Andrija Stipanović

Iznenadila ga je Rumunjska.

"Moram biti iskren i reći da sam u Rumunjsku išao dosta podcjenjivački prema ligi, ali kada sam došao iznenadio sam se. Ima sedam-osam odličnih ekipa, platežna moć je solidna i klubovi dovode dobre strane igrače. Što se tiče mog kluba, sa mnom je tu Karlo Žganec, no on se ozlijedio. Prošle godine je tu bio Darko Planinić, a ja sam došao kao njegova zamjena budući da on nije produžio ugovor."

I sljedeću sezonu igrat e za Cluj.

"Ostajem u Rumunjskoj. Produžili smo suradnju na još godinu dana. Do 1. kolovoza sam na odmoru, a onda ponovno u nove pobjede."

Reprezentaciji BiH je na raspolaganju, ali...

Andrija Stipanović

"Ja sam se oprostio od reprezentacije prije nekoliko godina. No, onda su me Mirza Teletović i izbornik Bosnić zvali da dođem na okupljanje da malo pomognem svojim iskustvom iako u to vrijeme nisam bio u dobroj formi u Cedeviti. Cijeli klub tada je nije bio na zavidnoj razini. No, zvali su me da pomognem mladim igračima, ali i zbog atmosfere. Vidjet ćemo što će se događati. BiH se plasirala na Europsko prvenstvo i mislim da nema baš smisla da se guram. Tu je Nurkić, ali i mladi Kamenjaš i Halilović. Mislim da je bolje da se njima prepusti mjesto. Ja sam već bio na dva prvenstva, a sada je na njima red da skupljaju iskustvo, ali ako bude potrebe ja sam na raspolaganju", iskren je.

Na leđima je 35, no još ne razmišlja o košarkaškoj mirovini.

"Ja se dobro osjećam, zdravlje me dobro služi i ozljede me zaobilaze. Mislim da mogu još igrati na visokoj razini. Dok se god budem osjećao dobro, a potrudit ću se da to bude što duže, igrat ću. Kako godine idu, malo promijeniš ishranu, više se paziš i samim tim nadomjestiš neke druge stvari", zaključio je Stipanović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.