Delegacija Košarkaškog saveza BiH u Mostaru

Vedran Princ Senad Kevelj
SSGM

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održan sastanak povodom dolaska ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na pripreme u Mostar, a u sklopu priprema za odlazak na Europsko prvenstvo. Delegaciju KSBiH su predvodili Amer Čolan, generalni sekretar, Vedran Princ, direktor svih muških reprezentativnih selekcija i svima dobro poznato ime u svijetu košarke Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U ime Saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Senad Kevelj, generalna tajnica Mirjana Bošnjak i Dženan Šuta, viši sportski menadžer, dok je u ime Gradske uprave Grada Mostara sastanku prisustvovao načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.

"Prije svega sve zahvale Gradu Mostaru i Sportskom savezu na iskazanoj želji da ugostite žensku košarkašku reprezentaciju BiH. Ovo je  treći put da će reprezentacija BiH uzeti sudjelovanje na EP i smatramo da smo stekli dobre preduvjete za kontinuitet rezultata u budućnosti, obzirom da imamo jako mladu i talentiranu ekipu igračica, a ovom slučaju i vi postajete dio, vjerujemo jedne uspješne sportske priče", kazao je generalni sekretar Amer Čolan.

Proslavljena košarkašica Razija Mujanović, kao igračica je bila sudionik brojnih prvenstava i osvajač je mnogih titula, ali je istaknula da je ovo poseban osjećaj kada nakon igračke karijere uspijete u nekoj drugoj ulozi u reprezentaciji doprinijeti odlasku na smotru najboljih reprezentacija u Europi.

Vedran Princ Senad Kevelj

Vedran Princ je istaknuo da, iako je zadužen za muške selekcije, mu je drago da će se ženska reprezentacija pripremati u Mostaru i da će iz Mostara ponijeti potrebnu energiju za kvalitetan rezultat.

U Sportskom savezu su istaknuli kako stoje na raspolaganju svim klubovima kojima pružaju maksimum podrške u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

"Posebno nam je drago kad možemo doći u priliku da u našem gradu ugostimo najbolje sportaše ove zemlje, kao što je u ovom slučaju ženska košarkaška reprezentacija BiH. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini i da će bh. igračice biti zadovoljne nama kao domaćinima ali i ljepotama našeg grada, te da će zadovoljne otići na prvenstvo Europe", poručili su iz Saveza.

Načelnik Ćorić je u svoje i ime gradonačelnika dr. Kordića čestitao na plasmanu košarkašica na EP te se zahvalio  na dolasku delegacije KSBiH u Mostar.

Vedran Princ Senad Kevelj

"Grad Mostar i Sportski savez imaju dobru komunikaciju i nije bilo nikakvih smetnji da ukažemo gostoprimstvo najboljim košarkašicama da dio priprema pred odlazak na EP urade upravo u Mostaru. Vjerujem da će to potaknuti mnoge djevojčice, ali i dječake da krenu trenirati košarku u Mostaru", katao je Ćorić.

Ovom prilikom, Vedran Princ uručio je predsjedniku SSGM Senadu Kevelju dres s potpisima igrača muške košarkaške reprezentacije BiH, dok je Razija Mujanović načelniku Boži Ćoriću uručila dres sa potpisom reprezentativke Jones. Reprezentacija će u Mostaru boraviti od 30. svibnja do 4. lipnja 2021.godine.