Brotnjo na jakom turniru u Hrvatskoj

Čitlučani su u oba susreta poraženi, ali njihov trener Nedjeljko Zelenika zadovoljan je jer su njihovi igrači pružili dobar otpor slovenskom i bh. prvoligašu.

Prvo su se sudarili sa slovenskim prvoligašem Šentjurom, kojeg je mostarski stručnjak na klupi slovenske momčadi Damjan Novaković doveo na turneju po Hercegovini.

Iako je Brotnjo poveo s devet razlike (25:16), na kraju su morali priznati Šentjurčanima da su bolji 84:90. Briljirao je krilni igrač Brotnja Nikola Lesko koji je ubacio 27 koševa, dok su kod Šentjura dobro igrali Blaž Ručigaj (20 poena) i brzi Amerikanac Crenshow (18).

Dan poslije su Čitlučani odmjerili snage protiv trebinjskog Leotara. Standardnog člana Prve lige Bosne i Hercegovine Brotnjo je nedavno savladalo u Trebinju (65:61), no ovog vikenda uzvratio je Leotar. Čitlučani su se dobro držali do zadnje četvrtine, kada gosti iz Trebinja dobivaju taj period s 18 koševa razlike (27:9) i na kraju s ukupnih plus 15 (76:61) slave pobjedu.

Ipak, za Brotnjo tek prestoje jaki ogledi. U petak odlaze u Sloveniju kako bi im Šentjur uzvratio za gostoprimstvo, a idućeg vikenda košarkaša momčad iz Čitluka nastupat će na jednom jakom turniru u Hrvatskoj. U zagorskom gradiću Zaboku protivnici će im biti hrvatski prvoligaši - Darda, Dubrava i domaći Zabok, piše Dnevni list.