Nicht Ante Darinka je

. HŠK Zrinjski kao najstariji na ovim prostorima, a uz to je i aktualni prvak, u svojevrsnoj je medijskoj blokadi. Ako je tako stanje sa nogometašima, onda je smiješno spominjati u kakvoj su poziciji košarkaši, rukometaši ili ne daj Bože šahisti ili boćari. Ovaj portal postoji više od pet godina i koliko toliko je uspio probiti medijsku blokadu, a da je tako to pokazuje broj jedinstvenih dnevnih posjeta koji se u ovisnosti o sportskim događajima penje do par desetina tisuća. Nakon portala nekoliko entuzijasta i istinskih zaljubljenika u Zrinjski odlučila je pokrenuti radio i TV emisiju.

Početak kao i svaki početak bio je težak, ali glavni cilj medijskog projekta držao je ljude koji su radili emisiju u nekom transu i zahvaljujući svemu tome dobili smo stabilne, dobro gledane i slušane emisije. Svi koji vole Zrinjski bili su presretni da imaju gdje vidjeti i poslušati vijesti o svome klubu, a same emisije izazvale su zavist navijača drugih klubova jer smo baš mi bili pioniri tog športskog medijskog projekta na ovim prostorima. Naravno da bi emisije zadržale kvalitetu i bile u pravom smislu svoga naziva izvor informacija potrebna su određena financijska sredstva koja se ne mjere stotinama tisuća, da ne govorim milijuna maraka, a koja nitko u ovom gradu nije spreman izdvojiti. Da nije nekoliko privatnika, vlasnika malih obrta ove emisije bi bile prošlost, a svi mi bi bili osuđeni gledati njihovu istinu o nama i nervirati se pred tv ekranima sjećajući se da smo nekada imali svoje emisije.

Nekoliko ljudi, članova Udruge prijatelja športske obitelji Zrinjski mjesecima obija pragove srednjih i velikih tvrtki i svuda nailazi na zatvorena vrata. Nitko nije spreman pomoći naše emisije, premda se skoro svi ponašaju po onoj Dali bi, ali i mi smo u krizi, znate recesija nas je zahvatila. Shvaćam da je recesija, da je svima teško, ali teško i ja i svi istinski prijatelji možemo svariti da neke tvrtke sa hrvatskim predznakom daju milijunske onima koji bi voljeli da nas nema, da ne postojimo ni mi niti naš Zrinjski. Neka se stide svi oni koji mogu pomoći ovim projektima, ali neće da se ne bi zamjerili nekome tamo ili da neko prijeko ne bi rekao ne posluj sa njima, oni su sponzori Zrinjskog.

Svaka Vam čast dragi naši političari i gospodarstvenici na pomoći. Svaka Vam čast što Vas ne interesira ništa osim vaših osobnih interesa. Znam da i ovo što pišem neće povrijediti Vaš ego, njega ne mogu povrijediti ni mnogo veće i ozbiljnije stvari. Idite vi u glavni grad i tamo nosite naš novac, tamo su fotelje udobnije od ovih ovdje. Na kraju krajeva Vi ste naši gospodari, a vaši gospodari su negdje druga. Još jednom hvala Vam i sjetite se ovoga kada dođete u naše klubove po akreditacije i besplatne ulaznice, naravno ukoliko oni budu još igrali u nekom od takmičenja koje će Vas zagolicati.

I tako i tako istina se ne može i neće sakriti, ovaj puta ću nabrojati sve one koji se ne stide Zrinjskog i koji su u skladu sa svojim mogućnostima pomogli naše emisije.

Restoran Karting, SRC Radobolja, Cvjećarnica Maslina, Caffe Zrinjski, Caffe Dacko, Mali puž, Akvarel, Tiki s bar, Caffe Fenix, Caffe Split, Caffe Orange, Petica, Caffe Art, Caffe Song, Ultras pub, Slastičarna Mostar, Club Stolica, Palaćinka bar, Domatel, Tricom, Auto škola ABECEDA, Diskont pića Primaris, Škola sporta Sport-talent, D&G Lara d.o.o., Frizerski salon Krešo, Hercegovačka pivovara, Planinski biser, Bilijar klub Ilići, Galerija i antikvarnica Carlo, Saturn, Cafefe Monte Carlo, Accom Herc i Tim Zip i na kraju posebna zahvalnost našem kapetanu Ivi Džidiću koji je jedan od onih koji je pomogao emisiju.

Da nije ovih objekata i njihovih vlasnika ne bilo ni TV emisije, a ljudi koji rade radio emisiju do dana današnjeg nisu dobili niti jednu marku pomoći. Bliži se petak, bliže se emisije koje ćete još imati priliku gledati i slušati  zahvaljujući gore nabrojanima, a ukoliko se jednog dana u istim terminima pojavi neka glupa reklama poput one „Nicht Ante Darinka je“, znate kome i to možete zahvaliti.

zrinjski.info