HERCEGOVAČKA KOLONIJA U MAKARSKOJ IZBORILA NAJBOLJIH 16 LIGE PRVAKA "Sada se idemo pokazati u što boljem svjetlu i igrati za nacionalni koeficijent"

MNK Novo Vrijeme-Apfel,Blago Gašpar,Futsal
MNK Novo Vrijeme

MNK Novo Vrijeme iz Makarske plasiralo se među 16 najboljih momčadi Lige prvaka nakon 2:0 pobjede protiv Futsal Pule u  2. kolu skupine B glavne runde kvalifikacija.

Nakon dva kola maksimalan učinak ima lisabonski Sporting koji je osigurao prolaz u elitnu rundu Lige prvaka, a uspjelo je to i Novom Vremenu koji je skupio četiri boda. U prvoj utakmici protiv Ayata iz Kazahstana Makarani su se dva puta vraćali i osvojili vrijedan bod.

"Dosta se bilo teško pripremiti za tu utakmicu. Nismo znali o njima puno, čak nismo uspjeli pronaći ni neke video uratke kako bi se što bolje pripremili tako da nismo mogli znati što nas očekuje u tom susretu. Samim tim i utakmica je bila jako teška. Brojnim našim igračima bila je to prva utakmica općenito u Ligi prvaka i odigrali smo tu utakmicu rekao bi "s grčem" iako smo imali dosta prilika. Puno toga smo promašili. Jednostavno nismo bili pravi, nismo bili odlučni. Gubili smo dva puta, vratili se dva puta i "iščupali" bod. Na kraju smo mogli biti zadovoljni", kaže za Hercegovina.info Širokobriježanin u redovima novog vremena Blago Gašpar.

Za Pulu je priprema bila znatno lakša što je i bilo za očekivati.

"To je bio susret sa starim poznanicima s kojom smo igrali finale prvenstva prošle godine. Znali smo što nas očekuje u tom susretu, znali smo na koji način trebamo igrati. Uz veliku podršku naših navijača očekivali smo da ćemo pobijediti tu utakmicu, što se na kraju i dogodilo. Utakmica je bila fizički jako teška. I mi i oni smo prvi dan odigrali teške i zahtjevne utakmice, mi s Kazahstancima, a oni sa Sportingom. Oni su se čak malo više i potrošili, što smo mi iskoristili na najbolji mogući način i od prve do zadnje minute smo bili bolji suparnik. Stvorili smo puno prilika, ali i ponovno imali problema s realizacijom. Defenzivno smo odigrali fantastičnu utakmicu i svi igrači su pružili maksimum i zasluženo smo izborili prolazak u TOP 16 u Europi što je uistinu veliki rezultat za grad poput Makarske, ali općenito za hrvatski sport i hrvatski futsal.

Luka Suton u prodoru

U trećem kolu očekuje ih utakmica s favoriziranim Sportingom.

"To je klub koji je u zadnjih pet godina četiri puta igrao finale lige prvaka i ne bi bilo realno očekivati pobjedu, no mi ćemo dati sve od sebe da im "zagorčamo život" i da se maksimalno potrude da nas pobjede. Imamo puno umornih i ozlijeđenih igrača. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu, kako bi pokazali da nismo slučajno u TOP 16", ističe Gašpar.

Daljnja faza natjecanja je borba za nacionalni koeficijent ističe Gašpar.

"Pričekat ćemo ždrijeb i vidjeti koga će nam dodijeliti. Nakon toga ćemo znati više. Iako, u toj fazi natjecanja će biti četiri ekipe u četiri grupe gdje će samo najbolji proći na final four. Sigurno će nam biti teško budući da ćemo u grupi igrati s momčadima koje imaju milijunske proračune. Neće nam biti lako, ali ćemo se pokušati predstaviti u što boljem svjetlu, uzeti što više bodova i podići nacionalni koeficijent, pa da i iduće godine imamo dva predstavnika u Ligi prvaka i lakši ždrijeb"; kazao je Blago Gašpar za Hercegovina.info.

Marin Sesar, još jedan Širokobriježanin u redovima Novog Vremena

Podsjetimo, uz Gašpara za klub podno Biokova nastupaju još dva odlična igrača iz Hercegovine Luka Suton i Marin Sesar.

Nakon dva kola maksimalan učinak ima lisabonski Sporting koji je osigurao prolaz, a dalje ide i Novo Vrijeme kako smo već i napisali.  O trećem putniku odlučivat će Futsal Pula i Ayat u 3. kolu. Kazahstancima u tom susretu odgovara i neodlučan rezultat, dok Puležanima igra samo pobjeda.