PRVAK HRVATSKE NA HERCEGOVAČKI POGON Predsjednik Dugandžić posložio, Suton, Gašpar i Sesar sa suigračima donijeli naslov prvaka

MNK Novo Vrijeme-Apfel,Luka Suton,Kristijan Dugandžić,Blago Gašpar,Marin Sesar
MNK Novo Vrijeme

MNK Novo Vrijeme iz Makarske novi je prvak Hrvatske. Nakon dvije godine Makarani su s trona skinuli Olmissum iz Omiša te po treći put osvojili naslov prvaka Hrvatske. U finalu su igrači Ivana Božovića bili bolji od Pule rezultatom 3:1.

Važne karike u momčadi novog prvaka su i tri igrača iz Hercegovine, Mostarac Luka Suton te Širokobriježani Blago Gašpar i Marin Sesar.

Suton je važnu ulogu odigrao u polufinalu kada je srušio Olmissum i odveo svoju momčad u finale, ali i u posljednjoj utakmici finala kada je majstorijama protiv Pule donio naslov prvaka Makaranima.

Gašpar i Sesar odličnu partiju odigrali su u važnoj trećoj utakmici finala. Blago Gašpar je postigao dva pogotka, a Marin Sesar u strijelce se upisao jednom.

"Cijela sezona je bila turbulentna. Kao favoriti smo ušli u prvenstvo, a onda su nam se dogodile ozljede i odlazak našeg najvećeg pojačanja Carlosa. Sve to nas je poremetilo, ali i zbližilo. Stvorila se sjajna atmosfera i na krilima iste smo osvojili titulu", kaže za Hercegovina.info Luka Suton.

Hercegovačka klapa povezala konce.

MNK Novo Vrijeme-Apfel,Luka Suton,Kristijan Dugandžić,Blago Gašpar,Marin Sesar

Suton, Sesar i Gašpar u društvu Brazilca Paulinha slave naslov prvaka Hrvatske

"Nas trojica smo bili spona između Makarana i odlično su nas prihvatili. Odnos između igrača je uistinu bio odličan. Moram pohvaliti još jednom sve svoje suigrače i svaka čast svima na ovom velikom uspjehu", rekao nam je Suton.

Pogledajte dvije majstorije Luke Sutona.

Sadržaj se učitava...

Na čelu kluba podno Biokova nalazi se pak Čitlučanin koji već godinama živi u Makarskoj, poduzetnik Kristijan Dugandžić. On je prezadovoljan napravljenim.

"Osvojili smo prvenstvo, Kup i Superkup. Naslov prvaka su osvojili i naši juniori, dok su kadeti igrali polufinale završnice. Mogu reći kako je ovo za nas sezona iz snova", kaže Dugandžić za Hercegovina.info.

No, nije sve bilo lako.

"Moram reći kako smo mi napravili jednu smjenu generacije. Neki su nas napustili poput naših legendi Duje Bajruševića i Igora Osredkara, a stigla je cijela ekipa mladih i dobrih igrača. U početku sezone bilo je dosta turbulencija. Od najvećeg pojačanja Carlosa nismo dobili što smo očekivali. On je dobio neku ponudu iz Kairata, pokazao nedisciplinu i odlučili smo se rastati s njim. No, na kraju priče smo pokazali karakter i došli do našeg cilja", ističe.

Prekretnica je za predsjednika Makarana bio dolazak novog trenera.

"Prvo moram istaknuti kako je ova momčad, momčad Tea Strunje. To je jedan odličan momak i radnik i ja mu želim zahvaliti na svemu. No, mi smo u pet kola izgubili deset bodova i trebalo je napraviti neki pozitivan šok. Treneru Ivanu Božoviću je završio ugovor u Mostaru i mi smo se odlučili angažirati ga. On je probudio i pokrenuo momčad i na kraju je sve ispalo sjajno. On je jedan veliki profesionalac, futsal znalac, ali i odličan čovjek. Nadam se kako je ovo tek početak naših zajedničkih uspjeha".

Kao i na sve igrače ponosan je i na svoje Hercegovce.

"Luka, Marin i Blago su samo takvi momci. Osim što su odlični na terenu, još su bolji i kao osobe. Također, osim što su igrači ovog kluba imamo i prijateljski odnos."

Kada je u pitanju momčad za iduću sezonu Dugandžić kaže:

"Imamo u planu dovođenje pojačanja, ali vam o imenima ne mogu. U pregovorima smo i uskoro će javnost biti obaviještena o svemu".

Zavirit će se ponovno u Hercegovinu?

"Hoće. I tu smo u pregovorima s pojedinim igračima, samo vam to mogu reći."

Pitamo i tko bira pojačanja.

"Trener Božović, kao neki tip engleskom menadžera. On izrazi svoju želju, pa onda klub vidi što može učiniti po pitanju tog igrača. Uvijek morate imati i spremne alternative, ukoliko se ne dogovorite s određenim igračem ili on ode u neki drugi klub. Ponavljam, tako je ova sadašnja momčad, momčad Tea Strunje".

Na predsjedničkoj funkciji  je Dugandžić, koji je u klub stigao kao član uprave u sezoni 2017/2018., naslijedio poznatog makarskog gospodarstvenika Miju Pašalića

"Tako je. On se odlučio povući i onda sam ja preuzeo njegovu funkciju. Isto tako moram reći da smo mi u odličnim odnosima i da je gospodin Pašalić ostao veliki sponzor kluba. On i dalje daje za Novo Vrijeme veliku podršku i ima nevjerojatnu strast prema ovom klubu".

Klub je posložen na najbolji mogući način.

MNK Novo Vrijeme-Apfel,Luka Suton,Kristijan Dugandžić,Blago Gašpar,Marin Sesar

"Mi kao uprava se trudimo osigurati rad kluba. Svakodnevno se borimo za podršku, sponzore i sve ono što je potrebno za funkcioniranje kluba. Veliko hvala mojim prijateljima iz uprave gospodi Ivanu Grbešiću, Matku Pašaliću, Jozi Gudelju, Marku Jelčiću i Bojanu Filipoviću, ali i Borislavu Vukoviću Boći".

O planovima za iduću sezonu.

"U Europi se nadamo da možemo ući u 16 najboljih, a nakon toga bi sve za nas bilo samo uživanje. Naravno, očekujemo da u domaćim natjecanjima obranimo sve titule", zaključio je predsjednik MNK Novo Vrijeme Kristijan Dugandžić u razgovoru za Hercegovina.info.