FOTO  Dobili smo spretne mostarske osnovce koji su izborili finale Undokai igara, a to su...

kantarevac, unokai, igre, djeca
hercegovina.info

Na terenu sportskog centra 'Kantarevac' u Mostaru danas je održan kvalifikacijski dan sportskih igara UNOKAI za školsku 2021/22 godinu. Sudjelovanje na igrama je uzelo sedam osnovnih škola sa područja Grada Mostara, a igre su pripremljene za uzrast četvrtih razreda.

"Na ovaj način željeli smo se odužiti japanskoj agenciji za međunarodnu suradnju, odatle i naziv Undokai, a radi se o univerzalnim sportskim igrama za djecu mlađeg školskog uzrasta. Inače, ideja je organizirati sportske igre za djecu na jedan drugačiji način tj. da oni, prije svega, zajedno surađuju, druže se, podržavaju jedni druge, a u tom fair playu međusobno se i natječu i pokazuju svoje afinitete prema određenim sportovima.

Djeca su se natjecala na poligonu štafeta, odnosno preskaču prepreke, vode loptu između čunjeva, nose stonotenisku lopticu u žlici, skakanje u vrećama, ubacivanje vrećica sa pijeskom u koš, povlačenje konopa, preskakanje konopa u pojedinačnoj konkurenciji i dr.", rekao je viši sportski menadžer Sportskog saveza Mostara Dženan Šuta za Hercegovina.info.

Plasman u finale, koje je na rasporedu u petak, 27.5.2022. g sa početkom u 8:30 sati, su osigurale sljedeće škole: O.Š. Gnojnice, O.Š. Zalik, IV Osnovna škola, O.Š. 'Petar Bakula'.

Plasman u finale u disciplini preskakanja konopca ostvarili su: Luka Ćužić iz O.Š. 'Petar Bakula', Hana Bostandžić iz O.Š. 'Mujaga Komadina' i Sebihana Bahtiri iz O.Š. Zalik.

Igrama je u ime veleposlanstva Japana prisustvovao drugi tajnik tog veleposlanstva u BiH gdin. Miura.