FOTO  Veliki uspjesi SKK Neretva na turnirima u Rijeci i Vogošči

SKK Neretva, Veso Brkić, Marin Brkić
Na ovogodišnjem karate turniru 13. Croatia Open natječe se oko 1200 karatista i karatistica koji su pristigli iz 19 zemalja. Osim njih turnir će posjetiti i neka od najvećih imena iz karate "svijeta" te mnogo novinara koji će popratiti ovaj veliki turnir. Turnir je odredište najboljih svjetskih karatista koji će ovdje doći kako bi testirali svoju spremnost za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj u studenom ove godine. Među nekoliko naših najperspektivnijih boraca, koji su se natjecali već u subotu, pod vodstvom trenera Miroslava Klepića, su i borci iz SKK "Neretva" Mostar koji su se već izborili za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Mogli bismo izdvojiti dva vrhunska sportaša iz Mostara braću Veselka i Marina Brkić. Veselko se borio u kategoriji -76 kg (junior) i osvojio zlatno odličje. Njegov mlađi brat Marin, koji je nastupio u kategoriji kadeta ovaj put nije imao sreće te je ostao bez medalje, kao i Iva Klepić u kategoriji U21 i Tina Marić u kategoriji juniorka. Matea Medić u kategoriji kadetkinja je osvojila srebrnu medalju, a Ivan Križanac, KK "Empi" Prozor-Rama, u kategoriji juniora je osvojio brončanu medalju.

Grad Rijeka je već peti put izvrstan domaćin karate turniru Croatia Open. Organizacija, atmosfera i rezultati su na visokoj razini kao i prethodnih godina.

U subotu 5. listopada, također je održano 5. Otvoreno prvenstvo Vogošća u karateu "Vogošća Open 2013". Karate klub "Sambon" iz Vogošće i ove godine je bio organizator otvorenog prvenstva u karateu. Kao i prethodna četiri turnira i ovaj peti po redu pružio je vrhunski karate za sve ljubitelje karatea i borilačkih sportova. Ovaj turnir ujedno je i izborni turnir za odabir reprezentativaca koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 u karateu. Natjecalo se oko 700 natjecatelja iz šest zemalja.

SKK "Neretva" Mostar, pod vodstvom trenera Zdenka Klepića, je postigao odlične rezultate, 13 natjecatelja 11 odličja. U borbama za mlađe uzraste, u kategoriji djevojčica - 35 kg, Ivona Ćorić je osvojila brončano odličje. Rebeka Primorac u kategoriji djevojčice -35 kg osvojila je zlatno odličje. Stela Brkić, prešavši u veću kategoriju djevojčice -42 kg, osvojila je srebrnu medalju, izgubivši u finalu 1:0, od iskusnije djevojčice iz istog kluba Iris Ćorić. U kategoriji učenici Ante Matić, Luka Bonča osvojili su zlatnu medalju, kao i Ivona Ćavar u kategoriji U21 i svojim nastupom osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu. U kategoriji kadeti -70 srebrno odličje uzeo je Goran Marić. Brončano odličje uzeli su Nikola Miličević, u kategoriji kadeti -52, Matea Miličević u kategoriji +59 kg i Nikolina Dujmović u kategoriji učenice -47kg. Malo sportske sreće nedostajalo je Mihaeli Ladan i Robin Medić.

SKK "Neretva" ovim rezultatima je nastavio svoj uspješni niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

HERCEGOVINA.info