FOTO  Sveučilišnom karate klubu Neretva tri odličja na turniru “Zenica Open 2013.“

Na turniru je sudjelovalo više od 400 mladih karataša iz 60 klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.
Natjecanje se odvijalo na pet borilišta i ponovno se pokazalo kao jedan od najkvalitetnijih regionalnih turnira u omladinskim kategorijama koji je svim posjetiteljima pružilo priliku uživati u čarima ovog sporta.

Sveučilišni karate klub Neretva se predstavio sa skromnom skupinom od 5 natjecatelja, koji su osvojili ukupno tri odličja, dva zlatna i jedno srebrno.

Veselko Brkić je u kategoriji borbe juniori - 76 kg suvereno savladao sve svoje protivnike, te se okitio zlatnim odličjem.
Marin Brkić je također sve svoje borbe odradio besprijekorno, bez izgubljenoga poena, da bi u finalu potvrdio svoju dominaciju i još jednom zasjeo na najviše postolje osvojivši prvo mjesto u kategoriji kadeti -63 kg.

Važno je napomenuti da su braća Brkić po prvi puta nastupila u većim težinskim kategorijama i uspješno odradili jednu od posljednjih provjera pred skorašnje Državno prvenstvo BiH.

Stela Brkić je nastupila u kategoriji učenice 12 godina do 42 kg i osvojila srebrno odličje. Njezin uspjeh je tim veći jer je radila u većoj težinskoj kategoriji od njezine.
Barbara Ćorić je u kategoriji borbe - kadetkinje iznad 54 kg poražena od strane natjecateljice koja je osvojila zlatno odličje, dok je Goran Marić u kategoriji borbe kadeti - 68 kg, nakon uspješne prve borbe, u drugom kolu izgubio minimalnim rezultatom 1 -0.

Moramo i ovaj put pohvaliti odličnu organizaciju međunarodnog turnira od strane Karate kluba "Internacional" Zenica.