FOTO  SKK Neretva: Zapažen nastup na karate spektaklu Croatia Open

SKK Neretva

Turnir koji je okupio najzvučnija imena Europe ugostio je čak 189 klubova i reprezentacija iz 19 država te dostigao rekordu brojku 1607 od natjecatelja.

Mlađa seniorka Delfina Tadić nastupila je po prvi put nakon ozljede koljena. Delfina se s lakoćom dosegla finala, međutim u finalnoj borbi zbog povrede koljena morala je predati meč. Završila je kao srebrna u kategoriji mlađih seniora do 68 kg.
Seniorka Ajla Mahmutović, u kategoriji seniorke do 50 kg., za ulazak u finale gubi od crnogorke Anje Jović. Za brončanu medalju dobila je njemicu Sharu Hubrich.
Juniorka Matea-Noah Medić, u kategoriji preko 59 kg., ušla je u finale sa četiri uzastopno odrađena meča te stala na najviše postolje dobivši u finalu domaću predstavnicu Luciju Lesjak.

U borbi za broncu bez medalje su ostali i izvrsna braća Brkić. Marin za ulazak u finale gubi od svjetskog prvaka Hárspataki Gábora, te u borbi za treće mjesto od domaćina Enesa Garibovića. Njegov brat Veselko u borbi za treće gubi od slovenca Rušiti Ardita.
Sveučilišni karate klub Neretva nastupila je sa ukupno 15 natjecatelja te se u ukupnom poretku pozicionirala kao četrnaesta. Ekipu su predvodili treneri Miroslav Klepić i Zdenko Klepić.