SKK Neretva: Vodi nas odricanje, ustrajnost i entuzijazam

SKK Neretva
...a njegovi članovi osvajaju medalje na gotovo svakom natjecanju na kojem se pojave. Protekla godina obilježenima je novim uspjesima članova ovoga kluba koji trenutno broji oko 130 članova.

Najbolji natjecatelji

SKK Neretva iz dana u dan ima sve više članova, jer su roditelji prepoznali kvalitetu i ozbiljnost rada njegovih trenera. Klub je u svojoj povijesti ostvario značajne rezultate s kontinuiranim uspjehom. Mate Odak, jedan od trenera kaže da je zbog dobrog rada klub postao središte okupljanja najboljih natjecatelja iz Hercegovine, ali i drugih dijelova BiH. Najveći rezultat u prvim godinama je osvajanje ekipnog prvenstva Republike Hrvatske i taj rezultat je dao dobre temelje klubu, koji je nakon toga osvajao medalje na gotovo svim velikim natjecanjima.

„Prvi europski rezultat ostvaren je u Parizu 2006. godine, kada je ekipa SKK Neretve osvojila 3. mjesto na ekipnom prvenstvu regija, a najveći ekipni rezultat kluba ostaje osvajanje europskog srebra na prvenstvu Europe u Moskvi. Iza svih ostvarenih rezultata stoje mukotrpni treninzi, odricanja, ustrajnost, temeljitost i zajedništvo. Ne izostaje velika podrška kolega iz kluba koji svaki uspjeh, ostvaren bilo pojedinačno ili ekipno, gledaju kao i na svoj osobni uspjeh", kazao je Odak.

SKK Neretva je osnovan 1994. godine u Mostaru. U rujnu prošle godina pokrenuta je i podružnica na Buni koja broji oko 20 članova.

„Kod nas su trenirali najbolji karataši iz BiH, među kojima su Oliver Mandarić, Mensur Cakić, Mate Odak, Goran Đekić, Arnel Kalušić, Toni Biokšić, Damir Zadro i mnogi drugi koji su nositelji svjetskih i europskih medalja. Pred nama je svijetla budućnost jer mlađa ekipa ostvaruje izvrsne rezultate na inozemnim natjecanjima. Vrijedi istaknuti Ivonu Ćavar, Ivu Klepić, Delfinu Tadić, Mariju Sušac, Veselka Brkića, Marina Brkića i Mateu Medić, koji već sada imaju pojedinačne balkanske, europske i svjetske medalje", naglasio je Odak.

Glavni trener SKK Neretva je Miroslav Klepić. On je, zajedno sa bratom Zdenkom, jedan od osnivača kluba u kojemu trenutno radi pet trenera u svim dobnim uzrastima.

„To su Mate Odak, Ivan Soldo, Mateo Ćavar, Marin Hrkać i Danijela Vasić. U idućoj sezoni očekuju nas velika natjecanja od kojih se ističu Premier liga u Parizu početkom prvog mjeseca, zatim Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u drugom mjesecu, te u petom mjesecu Europsko seniorsko prvenstvo, na kojem očekujemo osvajanje ne samo jedne nego i više medalja, jer zaista ima kandidata koji su već osvajali i europske i svjetske medalje", optimističan je Odak.

Entuzijazam

I pored velikih uspjeha klub nema potporu države kada je riječ o financijskoj potpori.

„Što se tiče financiranja i odlazaka na put, roditelji pomažu maksimalno, jer u suprotnom djeca ne bi mogla ići na velika natjecanja. Klub pomaže koliko može, ali bez pomoći roditelja, Grada Mostara i naših sponzora, ne bi bilo moguće sve isfinancirati. Da smo kojim slučajem u nekoj drugoj zemlji, ova djeca bi imala stipendije, država bi se pobrinula za njih i pomogla im u svakom smislu. No, surova je realnost da samo kod nas, gdje nažalost, roditelji moraju igrati glavnu ulogu", kazao je Odak.

I pored toga, rukovodstvo i članovi kluba u Novu Godinu ulaze s velikim entuzijazmom koji je od početka osnivanja kluba glavni okidač i pokretač svih njegovih uspjeha.

Dnevni list