Povijesni uspjeh SKK Neretva

ivan klepić, SKK Neretva, SKK Neretva, ivona ćavar, ivan klepić, karate, SKK Neretva
Klepić je briljirao i dominirao cijelo prvenstvo napravivši impresivan niz od 5 pobjeda, pobijedivši svu europsku i svjetsku elitu. U prvom kolu Nijemac Horn, nekadašnji europski i svjetski prvak i trenutno vodeći na svjetskoj rang listi, u drugom izvanredni Estonac koji je pobijedio prošlogodišnjeg europskog prvaka iz Italije, u trećem izvrsni Anđelo Kvesić iz Hrvatske koji je aktualni treći s posljednjeg svjetskog prvenstva, nakon toga u polufinalu Gruzijac Gogita, koji je također jedan od najboljih svjetskih boraca već dugi niz godina te u finalu fenomenalni Azerbajdžanac Atomov nisu bili prepreka za europskog prvaka Ivana Klepića.

Ivona Ćavar je nakon minimalnog poraza od Irine Zaretske, Azerbajdžanke koja je već godinama jedna od najboljih svjetskih kartašica u repasažu nanizala Slovenku, Šveđanku, Slovakinja i na kraju Makedonku za treće mjesto. Ćavar je bronci sa svjetskog prvenstva dodala i europsku broncu.

„Mostarci su osvjetlali obraz BiH i hvala svima onima koji su doprinijeli da se ovakvi rezultati ostvare od onih sadašnjih do bivših generacija mostarskih karataša tj. karatista Neretve. Zahvala i Sveučilištu u Mostaru, mostarskom sportskom savezu, Županiji Hercegovačko neretvanskoj, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu civilnih poslova kao i svima koji nas podupiru. Hvala karate savezu BiH i onima koji su bez obzira na sve probleme osigurali da reprezentacija BiH nastupi na Europskom prvenstvu kao i izborniku Denisu Muhoviću i predsjedniku izborničkog povjerenstva Suadu Ćupini, generalnom i izvrsnom tajniku Selmanu i Poturu", poručili su iz Sveučilišnog karate kluba Neretva.

Ovo su ujedno i jedine medalje za BiH, a Ivana i Ivonu je do ovog povijesnog rezultata vodio trener i izbornik ženske reprezentacije Miroslav Klepić.