FOTO  Počele pripreme SKK Neretva

SKK Neretva

U ovom izvrsnom sportsko rekreacionom centru na Buni uvjeti za rad kao i susretljivost osoblja koje se brine o smještaju u ishrani su izvrsni i za svaku pohvalu ističe Miroslav Klepić, šef stručnog stožera Neretve koji vodi pripreme i koji je izbornik ženske karate reprezentacije BIH.

Pripreme ce trajati 7 dana a večernji treninzi ce se održavati u sportskoj dvorani OŠ Marina Držića Buna Mostar koja se nalazi preko puta sportsko rekreacionog centra.
Početkom devetog mjeseca seniore očekuje nastup u Leipzigu u Njemačkoj na najvećem svjetskom turniru Premier liga a nakon toga i turniri iz Svjetske serije A u Istambulu i Salzburgu na kojima ce se pokušati osvojiti sto vise bodova za svjetsku rang listu s koje ce najuspješniji nastupiti u Tokiju na Olimpijskim igrama. Ekipu predvodi najbolja BiH sportašica Ivona Ćavar koja je bila treća na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu i jedna od najboljih svjetskih karatasica u kategoriji borbe do 68 kg, uz ostale prekaljene i iskusne reprezentativce osvajače brojnih odličja na međunarodnim natjecanjima ( Damir Zadro, Ivan Klepić, Veselko i Marin Brkić, Iva Klepić, Ajla Mahmutović, Delfina Tadić, Matea Noah Medić i mnogi drugi).
Kadete, juniore i mlađe seniore U 21 očekuje nastup na državnom prvenstvu 30.9. U Mostaru i nekim izbornim natjecanjima a one najbolje ( očekujemo nekoliko naših natjecatelja) nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj - Tenerife, gdje očekujemo i jedno odličje s obzirom na kvalitetu koju imamo.

Ove godine ekipa u sezonu ulazi ojačana za nekoliko novih, izvrsnih mladih natjecatelja koji su se upisali na Sveuciliste u Mostaru gdje su odabrali studirati zbog izvrsnih mogucnosti bavljenja vrhunskim sportom u Sveucilisnom karate klubu Neretva i studiranju studijskih programa koje su odabrali.
Zahvaljujemo se Aluminij dd Mostar ( Relax Buna), Osnovnoj školi Marina Držića Buna Mostar, Sportskom savezu grada Mostara, Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru kao i svima drugima koji pomažu ili ce pomoći radu ovoga sveučilišnog kluba.