Petar Zadro zablistao i u Kievu

... osvojio 3. mjesto na Europskom kupu u Kievu i tako još jednom dokazao da je veliki sportski kapacitet.

U prva dva kola Petar pobijeđuje reprezentativce Ukrajine Shadrina Zakhara i Butenka Yvengena. U 3. kolu gubi od Armenca Dhavita Gazyrijana. No, predstavnik Armenije uz još par pobijeda, kasnije, ulazi u polufinale i vuče Petra u repesaž.

U repesažu Petar pobijeđuje Ukrajinca Tymoshenka, Bjelorusa Kruhlik-a, Rusa Antipova i na kraju u borbi za medalju pobijeđuje Gruzijca koji je Petra pobijedio u Antaliji (Zaza Memreshvili - osvajač zlatne medalje na EJU cupu u Antalyi) i tako osvaja sjajno 3. mjesto.

Petar Zadro do Europskog prvenstva ima u planu odraditi još par „A" turnira. Krajem ovog mjeseca planirano je da putuje u Teplice (Češka) te potom u Bukurešt (Rumunija) i Berlin ( Njemačka).  ("A" Turnir - bodovni turnir na kojem pravo nastupa imaju samo reprezentativci država, pomoću kojeg reprezentacije odlučuju tko će ih predstavljati na Europskom i Svjetskom prvenstvu. "A" turnira ima ukupno 10-tak kroz godinu, rangirani su kao Europsko prvenstvo).

Petar Zadro trenira 2 puta na dan,čak 12 puta na tjedan ( osim nedelje). Dosta putuje, učenik je srednje građevinske škole , zbog čega su izostanci neminovni. No, uz dosta napora Petar uspijeva sve uskladiti. Kako za to zasigurno treba i velika motivacija upravo ovakvi uspijesi sigurno su mu velik poticaj i dodatni vjetar u leđa.

„U ovom sportu da bi mogli prolaziti i biti kvalitetan borac morate biti dobri i u parteru, morate biti dobri i u stand-up borbi, morate biti jaki, izdržljivi, eksplozivni što zahtjeva mnogo rada i truda. Europa broji milijune i milijune registriranih džudaša, probijati se u sami vrh dosta je teško, al biti u vrhu neopisiv je osjećaj kako za natjecatelje tako i za trenere": nadodao je trener jednog od najuspiješnijih sportskih klubova grada Mostara Željko Zadro.

„Trenirati ovaj sport možda jeste naporno i dosta teško, al' sam siguran da samo na taj način idem prema velikim uspijesima i u životu i u sportu. I guštam kad svakodnevno ulazim u dvoranu i svaki put osjetim taj sportski duh u zraku. Taj osjećaj ne postoji na ulici. Zahvalan sam mojim sparing partnerima Rijadu i Amaru Maksumiću, Domagoju Mariću, Ivanu Cvitkoviću, Darki Zeleniki, Petru Mariću, bratu Franji koji drži aktualno 5.mjesto u Europi (do 20 godina) i ocu i treneru Željku Zadri":  kazao je Petar.

Na ovom Europskom kupu nastupio je i Amar Maksumić.

U prvom kolu pružio je jak otpor protivniku iz Rusije , no , nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Amar će svoju novu priliku tražiti u Bukureštu 28.-29.4.2012.

Članovi JK „Borse" ostali su na trodnevnom judo kampu. U Mostar se vraćaju u srijedu.

Hercegovina.info