FOTO  Rektor SUM-a primio osvajače medalja na natjecanju u Zagrebu na Sveučilišnim igrama

nagrade

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić primio je Petra Zadru i Marina Brkića, predstavnike Sveučilišta i osvajače medalja na natjecanju u Zagrebu na Sveučilišnim igrama te trenera Željku Zadru.

Europske sveučilišne igre okupljaju 1300 natjecatelja te 404 sveučilišta iz 36 zemalja. Uz rektora uspješne sportaše i studente primili su i prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. Zdenko Klepić i pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. Vesna Kazazić.

Zadro je student Kineziologije na Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, judo reprezentativac i član judo kluba „Borsa“. Jedan je od najuspješnijih sportaša BiH, tijekom protekle godine osvojio brončano odličje na prvenstvu Europe za seniore do 23 godine.

Višestruki je državni i balkanski prvak u konkurenciji kadeta, juniora i seniora. Ove godine sveučilišni je prvak Europe. Neki od značajnijih rezultata su 2016. godine treće mjesto na Sveučilišnim igrama u Europi, europsko drugo mjesto u konkurenciji kadeta 2012. godine, zatim prošle godine treće mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe seniore te na Olimpijadi mladih 2013. godine zauzeo drugo mjesto, piše sum.ba.

Marin Brkić član je Sveučilišnog karate kluba Neretva te student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Na Europskom sveučilišnom prvenstvu osvojio je brončano odličje u kategoriji do 75 kg. Najbolji je karataš Europe u juniorskoj konkurenciji u svojoj kategoriji. Prvak Europe juniorski i kadetski, treći na Svjetskom karate kupu, juniorski prvak Balkana samo su neki od zapaženih rezultata uspješnog sportaša i studenta Brkića.