Petar Zadro na postolju i u Češkoj

...  „klimav" poraz Zadro osvojio srebro u Teplicama.

Naime, Petar je finalnu borbu vodio 20 sekunda prije kraja, no pehovi koji su prisutni u svakom sportu mladog Zadru su spriječili da se okiti još jednim zlatom i bude ubjedljivo 1. na Europskoj judo rang ljestvici.

Petar sada drži poziciju 2. mjesta na Eju rang ljestvici, a iza njega su džudaši iz velikih judo sila poput Rusije, Francuske, Poljske, Velike Britanije , Italije, Ukrajine, Njemačke, Grčke , Gruzije i tako dalje...

Mladi Petar judom se bavi od 2000 godine. Na tatami je stao sa 4 godine. U početku je bio zaigrani dječak, no, s vremenom je počeo marljivo raditi i postizati uspijeh za uspijehom. Već kao mali klinac zajedno sa bratom i ocem osvajao je medalje širom Europe.

2004. godine , kao osmogodišnjak, dobio je pehar za najboljeg tehničara na turniru „Creativ-Graz" u Austriji. Turnir koji je danas jedan od najjačih međunarodnih turnira u Europi. Broji preko 1500 učesnika. Blistavi put Petra prožet je s mnogo uspjeha u Europi. U svom „asortimanu" broji preko 300 medalja osvojenih u preko 30 Europskih zemalja.

Trener Željko uočivši kako mu dobro ide prenoseći znanje na svoju dijecu osnovao je klub 2006 godine s ciljem da skloni mlade s ulice, sportski odgoji i populizira judo sport i u ovim krajevima. Uz mnogo truda i rada u nepunih 6 godina Borsa je jedan od najuspiješnijih sportskih kolektiva grada Mostara. Danas JK Borsa broji preko 100 članova. I ostvarenim uspijesima uvrstili su se među 3 najuspiješnija judo kluba u BiH od ukupno 60tak klubova.

Petar Zadro će idućeg vikenda nastupiti na državnom prvenstvu za kadete, te odmah tjedan nakon toga na prvenstvu države do 20 godina.

Na Europskom kupu u Češkoj nastupila su još dva reprezentativca BiH iz JK Borse Amar Maksumić i Rijad Maksumić. U 1. kolu i jedan i drugi borili su se s reprezentaticima Njemačke.

Pružili su dobar otpor ,no, ne dovoljan za prolaz dalje. Treba im još malo iskustva. Maksumići naime rade kategoriju -73 i favoriti su za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine narednog vikenda.