FOTO  Mostarac Veselko Brkić prvak Balkana

Veselko Brkić, SKK Neretva

Na natjecanju je nastupilo 7 natjecatelja Sveučilišnog karate kluba Neretva Mostar uz vodstvo njihovog trenera Miroslava Klepića.

Najveći uspjeh prvog natjecateljskog dana imala je na ovom prvenstvu brončana Iris Ćorić u kategoriji juniorke -48 kg. Iris je prvo kolo pobijedila Srpkinju Anicu Nikolić 3:0. U drugom kolu povela je turkinju Yemenici al u želji da očuva prednost pravi pogrešku te gubi 2:1. Ulaskom turkinje u finale Iris u repasažu dobiva priliku boriti se za broncu što u potpunosti iskorištava. Prvi repasažni meč radila je sa Rumunjkom Stanciu te sa dominantnih 6:0 pobjeđuje. U borbi za broncu čekala ju je Hrvatica Damira Oremuš. Prilično agresivne napade protivnice Iris je kažnjavala presretanjem te konačnom pobjedom od 5:0 penje se na postolje.

U istoj kategoriji nastupila je i Katarina Sušac. Katarina završava kao sedma. Korak do medalje bila je i Ajla Mahmutović u kategoriji mlađih seniorki do 50 kg. U borbi za broncu Ajla nažalost ozljeđuje protivnicu te biva diskvalificirana.
Za reprezentaciju pojedinačno nastupile su i Stela Brkić i Matea-Noah Medić. Stela dobiva Srpkinju Kojčić 1:0 al potom gubi od Hrvatice Sulek 2:0. Matea prvi meč dobiva Srpkinju Majstorović 4:3, a potom Makedonku Bekiri 8:0, ali biva zaustavljena od Turkinje Senturk. Nažalost njih dvije nisu imale prilike boriti se u repasažu.

Drugog dana natjecanja  nastupili su Veselko i Marin Brkić u kategoriji mlađih seniora do 76 kg. Marin niže pobjede nad Albancem Rajlijem i Turčinom Ozom, ali gubi od Crnogorca Malovića u polufinalu. Borbu za broncu Marin gubi od Makedonca Osmani odlukom sudaca nakon rezultata 3:3. Veselko u drugoj polovici ždrijeba čisti sve pred sobom. Pobjedama nad Salapurom i Marićem iz Srbije te Hrvatom Martićem osigurava si ulazak u finale. U finalu, u iznimno teškom meču dobiva Crnogorca Malovića rezultatom od 5:3 te uzima zasluženo zlato.

Trećeg dana natjecanja u ekipnom dijelu za reprezentaciju nastupaju Marin Brkić i Matea-Noah Medić. Marinu u ekipnom dijelu opet izmiče bronca. Matea je ovaj put imala više sreće. U ekipnom dijelu uzela je zlato. Za ekipu je odradila i dobila sva četiri meča bez izgubljenog poena. Ekipa je prošla Hrvatsku 2:0, Bugarsku 2:0, Crnu Goru 1:1 te u finalu Tursku 2:1.