FOTO  Mostarac Marin Čarapina putuje na Svjetsko prvenstvo u Meksiko

marin čarapina

Tajlandskim boksom se bavi više od 10 godina, a nakon osvojenih brojnih prvenstava Hrvatske dobio je poziv Izbornika reprezentacije Emila Zoraja da nastupi na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu koje se ove godine održava od 10. do 19. svibnja u meksičkom gradu Cancun.

Dug pripremni period
-Pripremem se za svjetsko prvenstvo već više od dva mjeseca i iznimno sam motiviran. Očekujem teške protivnike, prvenstveno mislim na aktualnog svjetskog prvaka bjelorusa Valenta, kao i tajlanđanina Sitsonpinonga. Naporno sam trenirao i nadam se da ću u Meksiku ostvariti vrijedan rezultat- kazao nam je Marin Čarapina, mladi mostarski borac.
Marin je pripreme za svjetsko prvenstvo odradio u matičnom klubu MTC Hunter u Mostaru. Kako sam kaže osjeća se odlično i jedva čeka da se bori sa najboljim borcima svijeta u tajlandskom boksu. U razdoblju svakodnevno je trenirao po dva puta na dan. Ujutro bi radio na kondiciji, dok bi u večer radio na tehničko-taktičkom dijelu.

Potpora
-Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli u pripremama, prvenstveno svojim trenerima, sparing partnerima i sponzorima kao i obitelji koja mi je uvijek podrška.