Mostarac Marin Brkić izborio medalju na 23. Grand Prix Croatia 2014.

Marin Brkić, SKK Neretva, Marin Brkić, prvak europe, karate

... jedan od najkvalitetnijih karate turnira u srednjoj Europi. Rekordan broj sudionika natjecanja od čak 1509 sportašica i sportaša (309 u katama, 1200 u borbama) u dva dana natjecat će se na šest tatamija samoborske sportske dvorane.

Učinjeni su svi preduvjeti da sve prođe u najboljem mogućem redu te na zadovoljstvo predstavnika iz ukupno 16 zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Israel, Italija, Latvia, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Hrvatska). Podatak da će na ovom prestižnom turniru dijeliti pravdu čak 30 sudaca međunarodnog razreda daje posebnu draž ovom natjecanju jer ovakva sudačka kvaliteta garantira vrhunsko suđenje, a samim time i pravu kvalitetu u borbama.

U kadetskom, juniorskom i mlađe seniorskom i seniorskom uzrastu prijavljen je veliki broj osvajača svjetskih i europskih odličja s prethodnih velikih karate natjecanja. Sve težinske kategorije su dobrano popunjene tako da će se borci itekako morati potruditi kako bi osvojili bilo koje od odličja. Kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj turnir služi kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe koje će se održati u Portugalu od 07. do 09. veljače tako da sve gore navedene zemlje sudionice dolaze sa nacionalnim selekcijama te se organizator s pravom ponosi da je to najjači turnir ovog tipa u svijetu.

Već prvog dana reprezentativac Bosne i Hercegovine i član SKK "Neretva" Mostar Marin Brkić osvojio je 3. mjesto u kategoriji Kumite - Kadeti -63 kg. Natjecanje je tek počelo. Nadamo se da će Marinov brat Veselko, sestra Stela kao i svi naši natjecatelji dati najbolje od sebe kako bi postigli što bolji rezultat.

HERCEGOVINA.info