Mir nokautirao Cro Copa koljenom!

Početak meča bio je dosta izjednačen i prilično miran. Cro Cop je nehotično pogodio Mira u genitalije što smo ove večeri vidjeli na nekoliko borbi. Mir je dobio prvu rundu zbog kontrole koju je ostvarivao gurajući u klinču našeg borca uz ogradu. Dvostruki UFC prvak pokušavao je u klinčevima koljenom doći do udarca, no nije uspio. Prošao je tek jedan udarac rukom pri kraju runde. Mirko se kvalitetno branio, ali je protivnik imao kontrolu meča.

U drugoj rundi smo gledali sličan scenarij. Mir je htio dovesti borbu u parter, no Cro Cop se nije dao. U stojci nitko nije uspio ostvariti prednost na sredini kaveza pa je Mir uporno pokušavao u klinču na ogradi doći do prilike za rušenje. Publici se takva borba nije sviđala pa su se mogli čuti i mali zvižduci. Cro Cop se dobro branio, no nije imao prednost kod sudaca.

Prve dvije runde nismo gledali zanimljivu borbu, pa su svi očekivali odluku u trećoj. Pokušao je Mir rušiti Mirka na sredini kaveza, ali naš je borac imao odličnu obrambenu tehniku. Mir rješenja nije imao, no ni Cro Cop se nije istaknuo u fazi napada. Bio je u trećoj aktivniji nego u prve dvije runde, ali to je bilo nedovoljno.

Sudac je svaki njihov klinč na ogradi okončao zbog neaktivnosti, a onda se dogodio bljesak Mira i – nokaut! Mirko je pokušao lijevim krošeom napasti Mira, a onda je iz kontre sijevnulo teško koljeno Mira i to je bilo to. Mir je povukao glavu Hrvata i odlično pripremio udarac.

Kakva šteta i peh za Mirka Filipovića jer je odlično držao Mira gotovo cijele tri runde. Bio je to jedan od onih udaraca, a Cro Cop je, nažalost, pao pred sam kraj borbe.

No, Mirko je ostavio vrlo dobar dojam. Nije lako pao protiv dvostrukog UFC prvaka, kao što su zlobnici predviđali. Možda je trebao biti aktivniji u napadu, jer Frank Mir nije opravdao svoje veliko ime i ugled, ali u tome su vjerojatno spriječile ozljede.

Mir sada nastavlja put povratka prema vrhu teške kategorije, a Cro Cop će vrlo vjerojatno nastaviti karijeru unatoč novoj sjajnoj financijskoj injekciji koju je dobio iznenadno  prihvativši ovaj meč. Pratili su našeg borca brojni pehovi prije ove borbe, a onda se još jedan dogodio samo minutu do kraja...

(Gol.hr)