FOTO  Judo klub Hercegovac uzima titulu najboljih i u Crnoj Gori

Judo klub Hercegovac uzima titulu najboljih i u Crnoj Gori

Na natjecanju je sudjelovalo nešto manje od 300 natjecatelja. Hercegovac je na natjecanje poveo ekipu rođenih 2008. godine i to njih 7. Pet je bilo dječaka i dvije djevojčice.

„Svi naši natjecatelji osvojili su odličje uz omjer od četiri zlata, dva srebra i jednom broncom. Ovim rezultatom smo u uzrastu 2008. godišta bili uvjerljivo najbolja ekipa na natjecanju te smo u Mostar donijeli još jedan pehar. Jako nam je drago što je naša ekipa 2008. napravila ovakav uspjeh. Mi treneri smo znali da ti dječaci i djevojčice imaju kvalitetu, no njihova kvaliteta do sada nije toliko dolazila do izražaja iz razloga što bi se na turnirima borili sa godinu-dvije starijom djecom od sebe a to u dječjem uzrastu itekako znači. Na ovom natjecanju su za protivnike imali isključivo svoje vršnjake i napravili su ovakav rezultat, rezultat na koji smo svi ponosni i rezultat koji smo mi treneri ,bez lažne skromnosti, i očekivali jer znamo što i koliko mogu. Broj zlata bi vjerojatno bio i veći da se u jednoj od kategorija nisu u finalnom meču sastala dva naša natjecatelja. Ovim putem bi se također zahvalili i organizatoru natjecanja na prekrasnom gostoprimstvu i nosimo sa sobom samo najljepše uspomene iz Bijelog Polja", poručeno je iz kluba.

Osvajači medalja:
Zlata: Gabriela Raič, Laura Bošnjak, Bojan Gačić (klupsko finale) i Marko Čerkuč
Srebra: Stefan Juka, Bruno Marić (klupsko finale)
Bronca: Bruno Tomić
Na natjecanju u Bijelom Polju ekipu je vodio trener Mile Brkić.
Idući vikend naša kadetkinja Danica Jurić putuje s BiH reprezentacijom na Balkansko prvenstvo za Kadete u Kikindu (SRB), a ostatak ekipe putuje u Solin na međunarodni judo turnir „Kup Solina".