FOTO  Hunter ulovio nove medalje u tajlandskom boksu

hunter

Prvenstvo se održalo u dvorani O.Š. Petar Zrinski u kojoj je nastupilo 66 boraca iz 15 klubova od kojih su bila 3 borca iz mostarskog kluba tajlandskog boksa Hunter. Prvi je nastupio junior Marin Puljić koji je u svom prvom nastupu uspio osvojiti treće mjesto u kategoriji -81 kg. Nakon juniora na scenu su došli seniori Marin Čarapina i Petar Drežnjak koji su u svojim odličnim borbama zasluženo postali državni prvaci. Čarapina je doslovce pomeo konkurenciju u kategoriji -81 gdje je u finalu svladao višetrukog prvaka hrvatske Petra Jamana. Za svoj uvjerljivi nastup na prvenstu Marin je dobio i laskavu titulu najboljeg borca prvenstva kao i prigodne nagrade od kojih treba spomenuti i poklon knjigu „Put do vrha K-1" koju mu je osobno uručio autor i legenda ovog sporta Branko Cikatić. U posljednjoj finalnoj borbi u super teškoj kategoriji Petar Drežnjak je u veoma jakom i dinamičkom meču savladao iskusnog borca Dejana Bušića i tako postao prvak.

Nakon osvojenih titula Čarapina i Drežnjak su dobili poziv u hrvatsku reprezentaciju i tako još jednom potvrdili da se radi o kvalitetnim mladim borcima.
Naredna će godina za ove mlade mostarske borce biti veoma uzbudljiva budući da je Hrvatska dala kandidaturu svjetskoj Muay Thai organizaciji IFMA za održavanje europskog prvenstva u tajlandskom boksu 2016. godine, koje bi se održalo u Zagrebu, a gdje se očekuje dolazak preko 600 natjecatelja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. To će za ove mlade borce biti velika čast i prilika da pokažu svoje znanje tajlandskog boksa u pravom svjetlu.

Iz kluba tajlandskog boksa Hunter (www.hunter.ba) se zahvaljuju svima koji su pomogli u pripremama i realizaciji odlaska na prvenstvo te ovim putem pozivaju sve one koji su zainteresirani da dođu u klub i treniraju tajlandski boks kako profesionalno tako i u vidu rekreacije.