Cro Cop: Svaka borba može biti posljednja

cro cop, Mirko Filipović crocap, k 1, Remy Bonjasky, kickbox spektakl
Bit će to njihova druga borba, revanš 12 godina nakon Mirkove pobjede u K1 u Fukuoki. Tada je Filipović slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

"Ne razmišljam o tome što će biti, ja sam borac koji ide borbu po borbu, trening po trening, svaka borba ti može biti posljednja, jer nikad ne znaš kako ćeš doživjeti koju i kakvu ozljedu", kazao je Filipović kojem će to biti debi u Gloryju nakon osvajanja K-1 World Grand Prixa.

Cro Cop se osvrnuo i na svoju karijeru, kao i na način na koji razmišlja o sportu: "Kada vidim da više ne mogu, kada se nakon jednog treninga ne stignem u potpunosti oporaviti do idućeg i kada budem jednostavno prazan, onda ću znati da je vrijeme da stanem. Trenutno se osjećam dobro, ulazim spreman u ovu borbu, no vidjet ćemo što će biti dalje. Dugo sam u ovome i nije lako prestati, jer to je moj život".

Ovo će Filipoviću biti treći nastup i peti meč u jednoj od najljepših dvorana Europe. Prvi put je nastupio 2012. na Cro Cop Final Fightu, da bi otprilike godinu dana kasnije u istoj dvorani ostvario jedan od svojih životnih snova. Na završnici K-1 WGP Finala Filipović je svladao tri protivnika u jednoj noći i okitio se naslovom pobjednika prestižnog turnira.

"Leteći gospodin", kako nazivaju legendarnog Bonjaskog, u Zagrebu će imati posljednji nastup u karijeri.

"Nekoliko je stvari utjecalo na ovo odluku. Prije svega, Mirko je veliki borac, jedan od najvećih, i uistinu mi je čast što ću se u posljednjem meču boriti protiv Cro Copa", rekao je Remy Bonjasky na konferenciji za medije održanoj u hotelu Hilton.

Na Glory 14 nastupit će još dva Hrvata - Igor Jurković, koji će se boriti protiv Michaela Dutta, te Mladen Brestovac, koji će se boriti protiv Jahfarra Wilnisa.

Hina