Cro Cop se pobjedom vratio u MMA: Suzukawa tapkao nakon poluge

Borba je krenula pokušajem letećeg koljena Suzukawe, no sve što je uspio je dva puta ubosti Mirka prstom u oko. Hrvatski je borac tražio kratku stanku, a onda silovito krenuo na Japanca koji nije ni slutio kako će brzo ovaj meč trajati.

Cro Cop je ubrzo srušio Suzukawu te došao u dominantnu poziciju za 'ground and pound'. Loša obrana bivšeg sumo borca i kečera otvorila je Mirku šansu za polugu (armbar) što je i iskoristio.

Na kraju je japanski 'bad boy' u stilu kečera htio novi obračun s Cro Copom, ali nitko nije nasjeo na provokacije. Bio je to njegov debi u MMA-u koji nije prošao baš najbolje.

S druge strane, bila je to tek treća pobjeda polugom u karijeri Mirka Filipovića kojom je 2012. godinu zaokružio savršenim skorom 4-0. Tri pobjede ostvario je u K-1 te ovu po MMA pravilima.

Borilačku legendu sad očekuje nova borba po K-1 pravilima. U ožujku će zagrebačka Arena opet biti poprište borilačkog spektakla. Traži se protivnik za Mirka koji bi najviše htio u ringu vidjeti Gokhana Sakija. Nakon toga će vjerojatno odraditi dogovoreni MMA meč u Brazilu koji bi se trebao održati u svibnju.

Kada će se održati veliko finale najbolje osmorice teškaša K-1 World Grand Prixa još nije poznato. Financijski problemi ove organizacije mogli bi uskoro biti riješeni pa možda Mirka ponovno vidimo u akciji u sljedećih mjesec ili dva.