Bilić potjerao Šimunića i Križanca

Slaven Bilić bio je potpuno blijed! Bila je to najteža subota otkako je izbornik, možda i teža i od teške operacije bolnih leđa prije dvije godine. Englezi su ga porazom vjerojatno poslali u povijest, a igrači koji su bančili noć prije su ga do kraja iznevjerili. U popodnevnim satima subote su ekspresno potjerani Ivica križanac i Josip Šimunić.

- Ta dva iskusna igrača ogriješila su se o disciplinu koju smo nametnuli od prvog dana, preko njihova prijestupa nisam mogao prijeći. Nisam vam dužan obrazlagati zbog čega, nije to moj stil, ali oni za mene više nisu hrvatski reprezentativci. Ukorom pred isključenje kaznio sam dva mlada igrača (Jelavić i Sharbini op.a.) zbog toga što su mladi i što njihov prijestup nije takav. No, bit će i novčano kažnjeni - pričao je uzbuđeno Slaven Bilić.

Jeste li pogriješili što ste momčad pustili na zajedničku večeru, osjećate li se izdanim?

- Igrači su se u hotel vratili pola sata prije predviđenog roka, no fotografije ne mogu lagati. Neke su me stvari razočarale. Mislio sam da je to dobro za duh i koheziju, pa čak to i sada mislim. No, neke stvari su izmaknule kontroli.

Šok do šoka, a konačni udarac zadao mu je Nazarenko, i Svjetsko prvenstvo je gotovo izgubljeno.

- Bila je to čudna utakmica, u ranom dijelu utakmice Englezi su ostali bez igrača i sve je kasnije bilo teško. U nastavku su imali prilike, vidjela se želja i ja nemam pravo niti jednog trenutka sumnjati u njihovo poštenje. No, valjda je sve ovako moralo biti, valjda je sve ovo negdje zapisano.

Razmišljate li o ostavci nakon utakmice u Kazahstanu u srijedu?

- Još uvijek teoretski imamo izglede iako su oni minimalni. No, pustite me da ovaj četverogodišnji ciklus zaključim u srijedu pa ćemo vidjeti. Moramo igrati, pobijediti i na pošten način, zbog imidža ove momčadi i ove reprezentacije, sve završiti.

Jeste li razgovarali s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i što vam je rekao?

- Da sam i želio i boljeg predsjednika ne bih ga mogao niti nacrtati. Bit ćemo pametniji nakon srijede - zaključio je utučeni izbornik Slaven Bilić.

prenosi: vecernji.hr