ANNA ĆURKOVIĆ NOSI OLIMPIJSKU MEDALJU U HERCEGOVINU "Osjećam se ponosno, ovo je uistinu velika stvar za sve nas"

Anna Ćurković
Privatni album

U Hercegovinu stiže još jedna olimpijska medalja. Naime, od Od 24. do 30. srpnja 2022. godine u Banskoj Bystrici (Slovačka) održava se 16. izdanje ljetnog EYOF-a (Europski olimpijski festival mladih), s oko 3000 sportašica i sportaša iz 48 nacionalnih olimpijskih odbora i natjecanjima u 10 sportova: atletici, badmintonu, biciklizmu, gimnastici, judu, košarci, odbojci, plivanju, rukometu i tenisu.

Ovo je i prvo izdanje EYOF-a na čijem je otvaranju svaka država predstavljena muškim i ženskim stjegonošom u svečanom mimohodu sudionika

Članica Atletskog kluba Brotnjo Anna Ćurković nastupila je na ovom prvenstvu u skoku u dalj. Nakon osvajanja Balkanske medalje, te 9. mjesta na Europskom prvenstvu, Anna je na Olimpijskim igrama uspjela osvojiti i medalju.

Ona je u finalu skočila 5.99m što joj je bilo dovoljno za osvajanje 2. mjesta i povijesnog uspjeha kako za sebe tako i za svoj klub.

Anna Ćurković

"Osjećam se ponosno jer ovo je prva velika medalja za mene i Hrvatsku na ovom natjecanju, tako da je to uistinu velika stvar za sve nas", kaže mlada Ćurković za Hercegovina.info.

O medalji nije razmišljala.

"Došla sam s drugim prijavljenim rezultatom, što mi je olakšalo, ali uvijek postoji rizik od lošeg rezultata tako da nisam mogla biti sigurna kako će se sve odviti. Bila sam fokusirana na dobar rezultat i to je ono najbitnije", kaže nam.

I druge djevojke su bile dobre.

"Na Igre su došle su najbolje cure iz generacije 2006. i 2007. godišta u Europi tako da je konkurencija naravno bila jaka".

Anna Ćurković

Pitamo je i je li mogla do zlata.

"Za zlato bi trebala osobni rezultat skočiti, a upravo taj rezultat sam imala na zagrijavanju u natjecanju, ali nažalost bili su prijestupi. Naravno sve su to male razlike u rezultatima koje ovise od dosta faktora koji se moraju posložiti u istom trenutku", ističe.

Kada je riječ o planovima za budućnost Anna kaže:

"Nadam se da ću na sljedećem natjecanju pokazati koliko zapravo vrijedim i da mogu više .Za ovu godinu nemam velikih natjecanja, ali nadam se da ću sljedeće godine ostvariti normu za Europsko juniorsko prvenstvo. Važno je da ne dođe do ozljede, a do tada samo uživati i nastaviti s treninzima i trudom", zaključila je Anna Ćurković u razgovoru iz Slovačke za naš portal.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.