Žestoka kazna za Willa Smitha

Will Smith
Profimedia

Gotovo dva tjedna bila su potrebna Američkoj filmskoj akademiji da se dogovore kako će kazniti holivudskog glumca Willa Smitha zbog šamara kojeg je u ovogodišnjem izravnom prijenosu dodjele Oscara opalio komičaru Chrisu Rocku
Zbog toga što je u na dodjeli Oscara ošamario Chrisa Rocka, koji se našalio na račun ćelave glave njegove supruge Jade Pinkett Smith, Willu Smithu zabranjen je dolazak na dodjele Oscara i to u idući deset godina.

Ipak, ono što su se mnogi nadali, nije se dogodilo - holivudskom glumcu dopušteno je da zadrži svoj zlatni kipić kojeg je dobio u kategoriji najboljeg muškog glumca za ulogu u filmu 'Kralj Richard'.

Američka filmska akademija o toj je odluci vijećala gotovo dva tjedna, očito čekajući da se strasti malo smire i da dobro promisle što je i kako najbolje poduzeti. 54 osobe iz odbora susrele su se danas kako bi donijele konačnu odluku i to nakon debate koje je vodilo 9 tisuća članova Američke filmske akademije posljednjih 12 dana u raznim WhatsApp grupama.

Šamar, kojeg je Will Smith opalio Chrisu Rocku, podijelio je javnost, ali i Hollywood, zbog kojeg su neki, među kojima su Smithove kolege, od Akademije tražili da mu se Oscar oduzme, kako se ne bi nagrađivalo nasilje, prenosi Tportal.

Njemu samom naredne dodjele i neće značiti pretjerano, jer sudeći po reakcijama filmskih kuća i redatelja, neće tako skoro snimiti neki film koji bi mogao biti nominiran, a mnogi su mu već otkazali suradnje.