Vježbe za triceps

Dakle triceps je veliki troglavi mišić koji se nalazi na stražnjoj strani nadlaktice i proteže se od lopatice pa do stražnje stane lakta. Nećemo vas zamarati latinskim nazivima pojedinih spojeva, ovo je za sada dovoljno.

Sada kada znate gdje je možete i bolje poraditi na njegovu jačanju jer znate na koji dio se potrebnon koncentrirati. Ovi mišići nisu laki za oblikovanje, no moguće je. Ženama će naravno zbog manje testostorona trebati duže vremena da postignu željene rezultate.

Kako mišići rastu? Oni rastu kada su suočeni sa opterećenjem protiv kojega se moraju boriti (zanimljivo, baš kao i mi same). Dakle ovaj mišić trebate intenzivno opteretiti, bilo da se radi da ćete ga prisiliti da radi jače težinom vlastita tijela ili korištenjejm bučica ili utega.

Ako tek počinjete uzmite bučice jer biste sa većim utezima mogli izazvati ozljede i dobiti upalu mišića. Postupno povećavajte opterećenje svakih tjedan dva. Lezite na pod sasvim ravno. Sada uzmite bučice i podignite ruke ravno iznad glave u razini ramena. Nadlaktice držite ravno, a podlaktice polako spuštajte iza glave i ponovite tri serije od po 10 podizanja i spuštanja. Ubrzo ćete osjetiti zatezanje na stražnjem dijelu nadlaktice. To znači da djeluje.

Jedna vježba za koju nisu potrebne bućice jest ona gdje će vam samo biti potereban rub kreveta ili kauča. Stanite leđima okrenuti rubu. Spustite se nisko kao da ćete sjesti na pod dok se rukama pridržavate za rub. Zatim se podignite dok se ruke ne izravnaju i ponovite 10 puta. Noge stoje stabilno punim stopalom oslonjena na pod u širini ramena.

Ove vježbe one su najjednostavnije kojima ćete moći dobiti željene rezultate. Naravno postoji još mnogo varijacija, ali odlučite li se za posjet teretani opremljenoj sa najsuvremenijim spravama obratite se nekome od trenera koji će vam pokazati nešto kompliciranije učinkovite vježbe. Stretno i budite uporni. Sljedeće ljeto nije tako daleko kako se čini.

zanosna.com