VIDEO  Mostovi koji oduzimaju dah!

Nakon što zavirite u čudesan svijet mostova koji naprosto oduzimaju dah, teško da nećete poželjeti i sami doživjeti njihove čari.

Hendersonov valoviti most


Ovaj se most nalazi na 36 metara visine i najviši je most za pješake u Singapuru. 300 metara dugačak povezuje Mount Faber i Telok Blangah Hill. Most ima jedinstveni valoviti oblik, a na sebi ima i natkrivene dijelove s klupicama za sjedenje.




Malezijski nebeski most


Nije u pitanju most prema nebu, ali nije ni daleko od toga!
Langkawi nebeski most u Maleziji omogućit će onima koji prođu njime nevjerojatan pogled na more i planine. Ovo je jedan od najspektakularnijih mostova u čitavom svijetu koji će vam definitivnio podignuti adrenalin.




Ponte Vecchio


Ovo je jedan od najstarijih i najfamoznijih mostova takve vrste. Nalazi se u Firenci i omiljena je turistička lokacija. Prvenstveno je bio napravljen od drva, međutim nakon uništenja 1333. ponovo je sagrađen dvanaest godina kasnije i to od kamena. A u sklopu mosta nalaze se razni dućani i suvenirnice.




Most za nikuda


Most iznad Atlantika u Norveškoj 2005. godine je proglašen za Norvešku konstrukciju stoljeća i to već dovoljno govori o ovom predivnom modernom građevinskom čudu. Ako zaista želite iskusiti predivnu i dramatičnu vožnju preko mosta, najbolje vrijeme za takvo čudesno putovanje je za vrijeme oluje.




Seulski Banpo most


Most iznad Han rijeke u Seulu dobio je vrlo zanimljivu fontanu kako bi privukao što više posjetitelja i o tada je najveća turistička atrakcija. S obje strane mosta izbacuje se 190 tona vode svake minute.



Više: uphaa.com