U koju kategoriju seksa Vi spadate?

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,

Vanilija ili čokoladne mrvice...

Ženama je seks jedna od najomiljenijih tema za razgovor (uz hranu, muške i odjeću/cipele). Kakav tko ima seksualni život? Upravo je ovo bila tema na nedavnoj kavi gdje smo moje prijateljice i ja kroz podijelu iskustava i dojmova došle do jedne podjele, možemo to nazvati i - hijerarhije tipova seksa (vođenja ljubavi) ovisno o karakteristikama, učestalosti, aktivnosti i inhibicijama. Pokušajte se pronaći u ovom našem popisu i zapamtite ovaj tekst je prvenstveno namijenjen zabavi. Isto tako vaše dopune popisu su dobrodošle. Krećemo od najpasivnijih...

Sigurnosni seks: Ovaj par je opsjednut zaštitom. Kondomi, pilule, dijafragma, spermicidni gel, temeljito higijensko ribanje prije seksa... Nikad analno, rijetko do nikada oralno, samo penetracija i to sve dobro umotano i "zapakirano". I dok bi svi trebali voditi računa o sigurnom seksu, ovaj par ide u ektreme. On bi se cijeli zamotali u kondom kad bi mogli i nakon seksa se temeljito oribali dezinfekcijskim sredstvom. No,pretjerujem malo, ali shvaćate o kakvim parovima govorim. Ako vam se predigra svodi na dezinficiranje, "gumiranje" i "geliranje" i niti ne razmišljate o približavanju svojih ustiju njegovom spolovilu (i obrnuto) zbog kojekakvog straha, onda spadate u sigurnostni par.

Sramežljivi seks: Sramežljivi parovi su oni koji bi željeli ludo i strastveno voditi ljubav, ali su presramežljivi da bi partneru ispričali svoje fantazije. Kod njih je u spavaćoj sobi za vrijeme seksa svjetlo uvijek ugašeno i obično su još prekriveni pokrivačem, pa zapravo gotovo da se još nisu niti vidjeli goli. Obično imaju nekoliko (do tri) poza koje stalno prakticiraju. Sramežljivi seks je sličan sigurnosnom, no s nekim drugim inhibitorima. Bez obzira kako izgledali, ovi parovi se uvijek osjećaju kao da loše izgledaju kada su goli i ne žele da ih se gleda. Oni imaju slatke nadimke za intimne dijelove svojih tijela, ali nikad ne govore za vrijeme seksa ili se preglasno glasaju. I oralni seks je vjerojatno isključen, jer bi to značilo poprilično intimno zbližavanje s partnerovim spolovilom. Oni generalno osjećaju da žele seks, ali se nikad ne prepuste do kraja.

Seks za godišnjice: Ovaj par čuva seks za specijalne prilike. Godišnjice, rođendane, Nove godine, Valentinovo... Obično uključuje veće količine alkohola i smatra se dugoočekivanom poslasticom. Ovaj par ima dvije podvrste. Prva su oni kojima je seks obično "dosadan" pa se počaste novitetom za godišnjice ili neki drugi važni datum - uključe više poza ili seksualnu igračku. Druga podvrsta su oni parovi kojima su to zbilja jedini dani u godini kada se seksaju (koliko god to čudno zvučalo). Ovom paru rođendani ne mogu doći dovoljno brzo i nikad ih ne preskaču. A zašto se seksaju samo za posebne prilike? To nitko, vjerojatno niti oni sami, ne znaju.

Vanilija seks:
Vanilija kategorija ima mnogo varijabli. Ovo generalno znači da ovaj par radi uvijek istu stvar. Oni se drže šablone koju su ustanovili na početku veze. Primjerice: prvo oralno za njega, pa oralno za nju, pa je on gore, a nakon toga ona. Tu negdje (osim ako nisu jako dobre volje pa ubace i doggy style) priča staje. To je to, vanilija bez dodataka. Fina, ali s vremenom dosadna. Vanilija ste i ako imate istu rutinu, ali s vremena na vrijeme ubacite neku dodatnu aktivnost. Ako koristite neko seksualno pomagalo svaki četvrti put ili ako s vremena na vrijeme promijenite redoslijed poza. Da, još uvijek ste vanilija, samo malo kvalitetnija. Ne ona za 4 kuna po kuglici, nego za 7.

Seks sa čokoladnim mrvicama: Ovo je zapravo vanilija seks sa čokoladnim mrvicama. Što su ove mrvice? Pa... ubacite malo analnog seksa, učinite to u kadi, hodniku ili na podu u dnevnoj sobi, za vrijeme seksa svaki puta koristite nasumične poze. Možda ponekad zajedno pogledate i pornić (ali rijetko) ili se odlučite poseksati u četvrtak - i to su čokladne mrvice.

Švedski stol seks:
Parovi koji su u redu za švedski stol barem se trude isprobati nove stvari. Oni eksperimentiraju s pozama, pornićima, igračkama, ispunjavanjem maštarija. Uglavnom, pokušavaju nešto što još nisu isprobali. Oni prakticiraju oralni seks, analni seks, mijenjanju poze, "pohvataju" se gdje i kako god stignu, probavaju svega pomalo što se nudi na švedskom stolu. Ovi parovi imaju aktivnosti kojih se drže (primjerice: oralno, igra bradavicama, poze 69 i misionarska) no uvijek su voljni isprobati nove stvari. Ponekad im se nešto što isprobaju ne dopadne, no to ih ne obeshrabruje da dalje istražuju nove stvari. Ovi parovi imaju raznovrstan i uzbudljiv seksualni život. Ovi se parovi uvijek vraćaju po repete i rijetko kada idu za neki drugi švedski stol.

Ekstremni seks:
Ovi parovi vole sve ono što se drugi ne usude probati. BDSM (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam), lateks, razni fetiši, swinganje i brojne druge parafilije... Iako oni sebe ne smatraju ekstremnima, pitajte samo jednu Vaniliju što misli o "zlatnom tušu" ili nečem sličnom... Ovi parovi uvijek se trude pronaći načina da pomaknu granice, obično daleko van granica većine populacije. U stvari, što šokantnije, to je bolje i uzbudljivije.   


Kao što vidite, neki od nas provode preeeeviše vremena razmišljajući o seksu i seksualnom životu drugih ljudi. Ako vas zanima, većina mojih prijateljica spada u kategoriju vanilije i čokoladnih mrvica, ali ciljaju na švedski stol. Gdje biste vi sebe svrstali?

zena.hr