U koju kategoriju seksa Vi spadate?

U koju kategoriju seksa Vi spadate?

Vanilija ili čokoladne mrvice...

Ženama je seks jedna od najomiljenijih tema za razgovor (uz hranu, muške i odjeću/cipele). Kakav tko ima seksualni život? Upravo je ovo bila tema na nedavnoj kavi gdje smo moje prijateljice i ja kroz podijelu iskustava i dojmova došle do jedne podjele, možemo to nazvati i - hijerarhije tipova seksa (vođenja ljubavi) ovisno o karakteristikama, učestalosti, aktivnosti i inhibicijama. Pokušajte se pronaći u ovom našem popisu i zapamtite ovaj tekst je prvenstveno namijenjen zabavi. Isto tako vaše dopune popisu su dobrodošle. Krećemo od najpasivnijih...

Sigurnosni seks: Ovaj par je opsjednut zaštitom. Kondomi, pilule, dijafragma, spermicidni gel, temeljito higijensko ribanje prije seksa... Nikad analno, rijetko do nikada oralno, samo penetracija i to sve dobro umotano i "zapakirano". I dok bi svi trebali voditi računa o sigurnom seksu, ovaj par ide u ektreme. On bi se cijeli zamotali u kondom kad bi mogli i nakon seksa se temeljito oribali dezinfekcijskim sredstvom. No,pretjerujem malo, ali shvaćate o kakvim parovima govorim. Ako vam se predigra svodi na dezinficiranje, "gumiranje" i "geliranje" i niti ne razmišljate o približavanju svojih ustiju njegovom spolovilu (i obrnuto) zbog kojekakvog straha, onda spadate u sigurnostni par.

Sramežljivi seks: Sramežljivi parovi su oni koji bi željeli ludo i strastveno voditi ljubav, ali su presramežljivi da bi partneru ispričali svoje fantazije. Kod njih je u spavaćoj sobi za vrijeme seksa svjetlo uvijek ugašeno i obično su još prekriveni pokrivačem, pa zapravo gotovo da se još nisu niti vidjeli goli. Obično imaju nekoliko (do tri) poza koje stalno prakticiraju. Sramežljivi seks je sličan sigurnosnom, no s nekim drugim inhibitorima. Bez obzira kako izgledali, ovi parovi se uvijek osjećaju kao da loše izgledaju kada su goli i ne žele da ih se gleda. Oni imaju slatke nadimke za intimne dijelove svojih tijela, ali nikad ne govore za vrijeme seksa ili se preglasno glasaju. I oralni seks je vjerojatno isključen, jer bi to značilo poprilično intimno zbližavanje s partnerovim spolovilom. Oni generalno osjećaju da žele seks, ali se nikad ne prepuste do kraja.

Seks za godišnjice: Ovaj par čuva seks za specijalne prilike. Godišnjice, rođendane, Nove godine, Valentinovo... Obično uključuje veće količine alkohola i smatra se dugoočekivanom poslasticom. Ovaj par ima dvije podvrste. Prva su oni kojima je seks obično "dosadan" pa se počaste novitetom za godišnjice ili neki drugi važni datum - uključe više poza ili seksualnu igračku. Druga podvrsta su oni parovi kojima su to zbilja jedini dani u godini kada se seksaju (koliko god to čudno zvučalo). Ovom paru rođendani ne mogu doći dovoljno brzo i nikad ih ne preskaču. A zašto se seksaju samo za posebne prilike? To nitko, vjerojatno niti oni sami, ne znaju.

Vanilija seks:
Vanilija kategorija ima mnogo varijabli. Ovo generalno znači da ovaj par radi uvijek istu stvar. Oni se drže šablone koju su ustanovili na početku veze. Primjerice: prvo oralno za njega, pa oralno za nju, pa je on gore, a nakon toga ona. Tu negdje (osim ako nisu jako dobre volje pa ubace i doggy style) priča staje. To je to, vanilija bez dodataka. Fina, ali s vremenom dosadna. Vanilija ste i ako imate istu rutinu, ali s vremena na vrijeme ubacite neku dodatnu aktivnost. Ako koristite neko seksualno pomagalo svaki četvrti put ili ako s vremena na vrijeme promijenite redoslijed poza. Da, još uvijek ste vanilija, samo malo kvalitetnija. Ne ona za 4 kuna po kuglici, nego za 7.

Seks sa čokoladnim mrvicama: Ovo je zapravo vanilija seks sa čokoladnim mrvicama. Što su ove mrvice? Pa... ubacite malo analnog seksa, učinite to u kadi, hodniku ili na podu u dnevnoj sobi, za vrijeme seksa svaki puta koristite nasumične poze. Možda ponekad zajedno pogledate i pornić (ali rijetko) ili se odlučite poseksati u četvrtak - i to su čokladne mrvice.

Švedski stol seks:
Parovi koji su u redu za švedski stol barem se trude isprobati nove stvari. Oni eksperimentiraju s pozama, pornićima, igračkama, ispunjavanjem maštarija. Uglavnom, pokušavaju nešto što još nisu isprobali. Oni prakticiraju oralni seks, analni seks, mijenjanju poze, "pohvataju" se gdje i kako god stignu, probavaju svega pomalo što se nudi na švedskom stolu. Ovi parovi imaju aktivnosti kojih se drže (primjerice: oralno, igra bradavicama, poze 69 i misionarska) no uvijek su voljni isprobati nove stvari. Ponekad im se nešto što isprobaju ne dopadne, no to ih ne obeshrabruje da dalje istražuju nove stvari. Ovi parovi imaju raznovrstan i uzbudljiv seksualni život. Ovi se parovi uvijek vraćaju po repete i rijetko kada idu za neki drugi švedski stol.

Ekstremni seks:
Ovi parovi vole sve ono što se drugi ne usude probati. BDSM (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam), lateks, razni fetiši, swinganje i brojne druge parafilije... Iako oni sebe ne smatraju ekstremnima, pitajte samo jednu Vaniliju što misli o "zlatnom tušu" ili nečem sličnom... Ovi parovi uvijek se trude pronaći načina da pomaknu granice, obično daleko van granica većine populacije. U stvari, što šokantnije, to je bolje i uzbudljivije.   


Kao što vidite, neki od nas provode preeeeviše vremena razmišljajući o seksu i seksualnom životu drugih ljudi. Ako vas zanima, većina mojih prijateljica spada u kategoriju vanilije i čokoladnih mrvica, ali ciljaju na švedski stol. Gdje biste vi sebe svrstali?

zena.hr