Ne govorite ovih 7 riječi i zvučat ćete pametnije

riječi, pamet, izbaci iz vokabulara

1. Ono

Jedne od najučestalijih poštapalica trebali biste se riješiti čim prije. Probajte izbrojati koliko puta je izgovorite u par minuta i ostat ćete 'zabezeknuti'. Koncentrirajte se dok govorite i kroz kratko vrijeme trebali biste prestati upotrebljavati ovu zamjenicu.

2. Doslovno

Kada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe naglašavati da je to doslovno. Mnogi ovu riječ koriste u svom vokabularu kako bi se činili pametnijima, ali njena uporaba govorniku zapravo ne čini dobro.

3. Apsolutno

Dodavanje ove riječi u većini rečenica je suvišno. Nešto je ili važno ili nije. Apsolutno važno ne čini da je nešto više važno.

4. Stvarno

Želite li nešto naglasiti izaberite neku drugo riječ umjesto stvarno koja se već toliko uvriježila u naš rječnik da je postala pretjerana.

5. Nevjerojatno

Ovaj pridjev koristi se za naglašavanje nečega što je vrijedno čuđenja, divljenja ili pak zgražanja. Ipak, sudeći prema tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo nevjerojatno.

6. Iskreno

Zar inače uglavnom govorite laži ako određene izjave prethodno morate naglasiti s riječi 'iskreno'? Upravo na taj način stručnjaci objašnjavaju često uporabu ovog pridjeva.

7. Samo

Ovaj veznik često se upotrebljava izvan svoje svrhe kao riječ koja 'popunjava' rečenicu, ali rečenicu samo čini slabijom, a ne snažnijom.

Izvor: zadovoljna.hr