Parovi koji koriste ovu riječ, sretniji su i imaju dulje veze - 18.02.2019

parovi, istraživanje, riječi

Riječi koje birate i koristite itekako utječe na vaš odnos, a to su potvrdili i znanstvenici.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu California, pokazalo je da parovi koji koriste riječ "mi" umjesto "ja" tijekom razgovora, imaju sretnije i dugotrajnije veze.

Znanstvenici su proveli analizu 30 studija u kojima je ukupno sudjelovalo više od pet tisuća sudionika. Autori studija ispitivali su ponašanje sudionika, njihove ocjene o vezi i odnosima u kojima su se nalazili, razinu sreće i fizičko i psihičko zdravlje. Pokazalo se i da parovi koji govore "mi razgovaramo" imaju funkcionalnije veze. To je znak da partneri podržavaju jedan drugoga i da planiraju "u paru". Znak je to i da partneri razmišljaju o svojim izabranicima i zaista dijele svoj život s nekim.

"Analizom studija dobili smo širu sliku. Parovi koji su u dobrim odnosima često upotrebljavaju izraz "mi", i općenito su sretniji te lakše riješavaju sukobe, " rekao je jedan od autora istraživanja.

Ovime se pokazalo kako male promjene u ponašanju i porobara riječi "mi" može poboljšati odnos i ojačati vezu između dvoje ljudi. Idući put kada kažete "planiram otputovati" ili "štedim", upotrijebite riječi "planiramo i štedimo" .... Znanstvenici kažu kako će se to dobro odraziti na vaš odnos.

Izvor: vecernji.hr