Leteći tanjur uznemirio milijune Kineza

Kinesko je nebo postalo prometnije nego ikad prije. Barem kad su neobični objekti u pitanju Milijuni ljudi, pišu kineski mediji, svjedočili su pojavi NLO-a 11. siječnja ove godine. Događaj se zbio u zapadnoj kineskoj regiji Xinjiang, a bio je vidljiv na širem području. Fotografije NLO-a već su ugledale svjetlo dana, a uskoro bi na vidjelo trebale izaći i prve videosnimke.

Svjedoci su događaj opisali kao iznenadnu pojavu nečeg što je prvo izgledalo kao zvijezda koja je ubrzo postala crvene boje, a zatim poprimila zelenu boju da bi nakon toga poprimila oblik ogromnog letećeg tanjura. NLO se zatim jedno vrijeme rotirao prije nego je poprimio plavkasti odsjaj i zatim velikom brzinom nestao iz vidokruga.

  • news.china.com
Neki svjedoci kažu da su vidjeli kako se NLO spustio na obližnju planinu prije nego je nestao u smjeru istoka, dok su drugi uvjereni da je nestao u bijeloj izmaglici.

Brojne iskaze svjedoka kineske vlasti već su prikupile, dok lokalna astronomska stanica tvrdi da se radilo o svemirskom otpadu koji je svojim kretanjem na nebu zavarao zbunjene ljude.
Net.hr