VIDEO  Veliko finale bez najboljih Borisa i Ivane

zvijezde pjevaju
Polufinalnu emisiju otvorili su naglašeno opušteni Duško i Barbara, te Ana i Jacques s nabrijanim 'Summertime Bluesom'. Na početku pjesme Ana se toliko uživjela u Jacquesovo energično pjevanje da je pomalo zaboravila na svoju rolu.

Njena solidna izvedba kretala se od djelomične recitativnosti do povremenog gubljenja u dubokom glasu, od raspjevanosti u visinama do lagane glasovne grubosti. Sam nastup ispunila je živom pjevačkom i scenskom energijom te razigranom koreografijom, što je zaokružilo punokrvnu rock'n'roll izvedbu.

Za mjuzikl su Tamara i Marko odabrali naizgled lakši put, otpjevavši pjesmu 'Bilo mi je prvi put' iz mjuzikla 'Za dobra stara vremena', u kojemu Marko nastupa. I tek napola su pogodili. Sigurno se dio neuspjeha nalazi u činjenici da je Marko prošli tjedan proveo u Londonu te je izostalo zajedničkih proba, što se jako osjećalo na sceni. Tamari je nedostajalo pjevačke i scenske energije, a njenim intimno intoniranim stihovima nismo povjerovali. Također, izostalo je međusobne kemije.

Prvi krug zatvorili su Boris i Ivana s najzahtjevnijom pjesmom 'Drive My Car'. Dok se Ivana, pravo mentorski, povukla u pozadinu, odlični Boris preuzeo je pjesmu u potpunosti u svoje ruke. Glasovno izuzetno energičan i uvjerljiv, a u nastupu opušten i samouvjeren, zavladao je scenom i sasvim opravdano osvojio žiri.

U drugom krugu tri para pjevala su pjesme svojih mentora. Jacques je odabrao pjesmu 'Dužna si' u kojoj je preuzeo glavnu ulogu te je velikim dijelom natkrilio svoju partnericu. Ana je dosta falšala u glasovnim dubinama, ali je unijela veliku količinu glazbene emocije, što je pokrilo izvedbene pogreške.

Tamara i Marko otpjevali su njegove 'Stare dobre stvari', u kojima je Markovom čistom, toplom i nježnom glasu prenaglašeno kontrirao Tamarin osjetno grublji glas koji je na trenutke prelazio u pretjerane visine, buke i falševe, te je na mjestima pucao.

Za kraj, Boris je uz Ivanu postao totalno 'Sexy cool'. Bez smetnji po svoju muškost preuzeo je ulogu Marije, Maje i(li) Martine, zapjevavši s Ivanom veliki hit Divasica. Usput, po prvi put u cijeloj sezoni džentlmenski joj je prepustio prvi glas, shodno tome utišavši svoju pjevačku energiju i prilagodivši je na najbolji način mentorici.

U oba kruga žiri je najviše bodova dao Borisu i Ivani. Ana i Jacques su oba puta bili drugi, dok su Tamara i Marko držali začelje kratke liste. Glasovanje je, za razliku od jučerašnjeg HTZ-ovog, trajalo tek 15-tak minuta te nije ubilo ritam showa, a proglašenje je bilo daleko kraće i bezbolnije po sudionike i gledatelje. Utoliko je šokantniji bio obrat.

Glasači se nisu složili sa žirijem, te su Tamara i Marko prvi izborili mjesto u finalu, dok je između dva realno najbolja para cijele sezone mjesta u finalu bilo tek za – Anu i Jacquesa. Neočekivano i nezasluženo, finale neće vidjeti najbolji par sezone, Boris i Ivana.

tportal