Ana i Jacques pobjednici

Publika je glasnim pljeskom i  povicima bravo, popratila prvi večerašnji nastup Tamare i Marka. Ksenija je predložila Tamari da svakako  razmisli o bavljenju glazbom. Iako je u profesionalnom životu Tamara tek povremeno vezana uz glazbu, Vanna je posebno istakla njezinu sugestivnost u pjevanju. Rajko ponovno nije mogao biti objektivan zbog izvođenja njegove pjesme te je jednostavno prokometirao: „Bio je i moj prvi put“.

Sjajan i vatren nastup Ane i Jacquesa publika je također popratila snažnim pljeskom i skandiranjem. Ksenija je oduševljena njihovim izborom pjesme iz mjuzikla kao i nastupom – odlično odrađeno. Rajko je bio zadovoljan,ali je manje iznenađen njihovom izvedbom jer su ispunili njegova očekivanja – bili su izvanredni. Hus i Vanna su bili oduševljeni koliko se primijetilo na Ani da uživa u izvedbi pjesme.

U izvedbi druge pjesme Tamare i Marka Vanna je pohvalila volju te istakla da falšanje nikako neće umanjiti njezinu ocjenu. Ksenija je primjetila da im pjesme Amy Winehouse i  Janis Joplin odgovaraju te su zavrijedili desetku. Za drugu pjesmu Ana i Jacques su izabrali swing, za koji je Vanna rekla da je posebno težak žanr u kojem su njih dvoje bili najbolji od svih.  Hus je potvrdio da je swing težak, posebno za amatere, no Ana se svakako snašla. Rajku se dopalo kako se Ana uklopila u aranžman, a posebno ga se dojmio merlinski uzvik na kraju. Kseniju je prošla izvedba swinga oduševila, ali ju je večeras Ana iznenadila svojim punim glasom.

Iako je Marko u šali prokomentirao: "Sva sreća što je ovo zadnji tjedan", no show su završili pjesmom posvećenom Tamari. Rajko smatra da su se u refrenu razišli, dok je Hus istaknuo Tamarinu dječju energiju : Kao da si odrasla na Red Bullu, no ukupan dojam vam je dobar. Odabir pjesme je pokazatelj velike samouvjerenosti, bio je komentar Vanne, koji  nije naišao na odobrenje publike. Ksenija je istakla kako zna da pjesma nije po izboru žirija, već publike, ali za nju je njihova izvedba bila izvrsna. Ova godina je svakako Markova, završila je Ksenija svoj komentar.

Ana i Jacques su za svoj treći nastup izabrali pjesmu za koju je Ana sentimentalno vezana. Pjesmu je njezin pranono znao pjevati, pranoni, a ona „bi je često znala pjevati sa svojom nonom“. Ksenija je istaknula kako ovu pjesmu neće ocjenjivati po tonovima, već ukupan dojam, jer je Ana očito previše dirnuta pjesmom. Za Husa pjesma nije bila dobro izvedena i žao mu je što su zavrili baš s tom pjesmom, no budući da im je to zadnja šansa, ocjena neće biti tako loša. Rajko smatra da je žiri u sve četiri sezone pošteno i fer odradio „svoje žiriranje“, ali bio je razočaran ovom izvedbom Ane i Jacquesa što je prokomentirao riječima: „Ovo nije bilo dobro i što se tiče falševa, moram biti bezosječajan!“.

To se primijetilo i na bodovima, tako da su Tamara i Marko osvojili 112 bodova žirija, a Ana i Jacques 109.

Iako je Ana tijekom emisije nekoliko puta istakla kako će pamtiti ovu sezonu i da joj se vjerojatno nikada više neće ponoviti da nastupa uz tako dobar orkestar i prateće vokale, nije skrivala svoje oduševljenje nakon Barbarinog proglašenja: Ana i Jacques!

hrt.hr