VIDEO  Favoritkinja od prve audicije, Kim Verson pobjednica je HTZ-a!

hrvatska traži zvijezdu, kim verson

Dvoje najboljih kandidata showa Hrvatska traži zvijezdu, 16-godišnja Kim Verson i 19-godišnji Vilibald Kovač, u finalnoj su, 10. po redu live emisiji, pred publikom i žirijem u sastavu Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox, otpjevali čak pet pjesama - pobjedničku pjesmu "Nevidljivo blago", pjesmu po izboru žirija, najdražu pjesmu koju su pjevali u emisijama uživo, jednu od pjesama koje su otpjevali za vrijeme trajanja audicija te duet. O pobjedniku showa odlučivala je isključivo publika.

Večer su Kim i Vilibald otvorili duetom Madonne i Justina Timberlakea "4 Minutes". Kim je za tu priliku na glavu stavila kratku plavu periku, kako bi pomalo bila nalik na pop kraljicu čiju je dionicu pjesme izvodila. U posljednjoj live emisiji gostovalo je svih 16 najboljih ovogodišnjih kandidata showa te su svi zajedno otpjevali ovogodišnju himnu HTZ-a, pjesmu "Vjeruj u snove". Zapjevao je i voditeljski dvojac Antonija Blaće i Ivan Šarić - na kraju prvog dijela finalne live emisije izveli su hit Queena "We Will Rock You".

Petu po redu, ujedno i posljednju izvođačku akreditaciju za koncert kojeg će 24. srpnja održati na ATP stadionu u Umagu, predsjednik žirija Tony Cetinski je dao Juraju Jurlini. U posljednjih pet live emisija Tony je birao po jednog kandidata koji će mu se pridružiti. Prvi koji je dobio akreditaciju za koncert bio je Duje Stanišić, a potom su je dobili i Kim Verson, Maja Malić te Vilibald Kovač. Tony je najavio i gosta iznenađenja na koncertu.

"Ovaj show bi se trebao zvati Hrvatska traži pacijenta"

Kao prvu pjesmu u solo izvedbi Vilibald Kovač je otpjevao onu po izboru žirija - hit Guns N' Rosesa "Sweet Child O' Mine". "Vili, Koprivnica je već odavno ponosna na tebe, i prije ovog finala. Mislim da će ovo večeras biti super gusto. Ako ti je i bilo svejedno kad vas je bilo pet, sad kad vas je ostalo samo dvoje više nije. Ovom izvedbom si pokazao da ti je baš stalo. Prije sam rekao da ti ne bih došao na koncert, ali sada ti kažem - doći ću ti na koncert nastaviš li ovako pjevati", kazao mu je Tony. "Bravo Vili. Ovaj show bi se trebao zvati Hrvatska traži pacijenta jer svakog vikenda jedan od vas završi u bolnici na injekcijama i na infuziji. Ovaj put si to bio ti. Htjela bih reći gledateljima da imaju razumijevanja, jer tvoj je glas na kraju, ali si izveo si to fantastično, uopće se ništa nije kužilo", pohvalila ga je Anđa. "Čuo sam da se ženiš, jel'to istina?", zafrkavao je Fox Vilibalda, a potom mu je kazao: "Super izvedba. Baš mi je nekako spektakularno djelovalo".

"Ti si definitivno u pravo vrijeme zasjala"

Kim je kao prvu pjesmu u solo izvedbi po izboru žirija otpjevala hit Lady Gage "Bad Romance", odnosno rock obradu spomenute pjesme varaždinskog benda Voodoo Lizards. Ekscentričnu pop zvijezdu Lady Gagu, krka Kim je pokušala dočarati i stajlingom pa je na glavu stavila ogromnu plavu mašnu od tila, usklađenu sa suknjom. "Izvrsno izgledaš večeras, promjena za promjenom. Ovim nastupom si pokazala da si vrlo raznolik izvođač. Iako si se na početku držala balada, trebaš biti hrabra i pjevati različite stilove. Jako dobro si se snašla u ovoj pjesmi", pohvalila ju je Anđa. "Meni je isto bilo zanimljivo gledati ovu izvedbu. Kao kad gledam mlade laviće kad se igraju. Puno toga si skinula od nje, ali ne možeš biti toliko vulgarna", komentirao je Fox. "Ti definitivno, iako si kao krhka i mlada, mislim da si u pravo vrijeme zasjala. Ti si ovo odlično izvela. Iznenadila me tvoja smjelost. Bravo", pohvalio ju je Tony.

 

"Sram me što sam te onako iskritizirao"

Od pjesama koje je pjevao na audiciji za show, Vilibald je otpjevao "Nakon svih ovih godina" Bijelog dugmeta. "Pokazao si se kao najveći radnik od svih finalista. Kako si se osjećao gledajući onu svoju audiciju?", pitao je Tony Vilibalda, a kad mu je Vili odgovorio da ga je "malo bilo sram", Tony mu je priznao: "I mene je sad sram što sam te onako iskritizirao". "Ja sam nekak tak sretna kaj sam vjerovala u tebe od početka. Mislim da možeš zahvaliti Tonyju što ti je dao jednu dobru, konstruktivnu kritiku, to je baš to što je tebi dalo vjetar u leđa, dalo ti je snagu da dokažeš svima tko si i kakav si", rekla mu je Anđa. "Tvoj glas ćeš morati stizati svojim izgledom još godinama, ali ako se negdje sretnu...", ponovio je Fox još jednom rečenicu koju je spominjao i u prethodnim live emisijama.

"Ti si djevojka s misijom, kao ona iz `Kad jaganjci utihnu`"

Kim je od pjesama sa audicije bosa otpjevala onu zbog koje je tom prilikom Tony kleknuo pred njom i poljubio joj ruku - "I Love You" Celine Dion. "Ovo je bilo maestralno otpjevano. Ali, ajmo nešto drugo, ona tvoja karirana košulja s audicije, ja sam sad tek shvatio na što me podsjećaš. Ti si djevojka s misijom. Kao ona iz `Kad jaganjci utihnu`", izvalio je Fox. "Vjerojatno si dugo čekala da možeš pjevati ovu pjesmu i sad si nam pokazala: Evo vam ga na Hrvatska, tak se pjeva!", kazala je Anđa. "Ova sezona je generalno bila jača sa ženskim vokalima i utoliko ti je konkurencija bila veća i utoliko ti je vrijednost veća što si danas ovdje. Ja ti jako vjerujem kad pjevaš. Bravo Kim", pohvalio ju je Tony.

 

"Kad bi ovakve džamije od pjesama imao, onda ne bi imao problem"

Najdraža pjesma koju je pjevao u emisijama uživo, i koju je ponovio u finalu, za Vilibalda je bila Princeov "Purple Rain". "I ti i Kim jednako dobro pjevate", kazao je Tony komentirajući da će o pobjedniku odlučiti isključivo ukus publike jer su oba finalista jednako dobri izvođači. "Uštedili smo novce, imali smo Princea večeras u studiju", naveo je Tony, a Anđa se nadovezala: "I to Princea bez šminke i bez štikli. Mladog, na početku svoje karijere. Ima Tony pravo, večeras odlučuje samo ukus gledatelja". "I još nešto, zaboravio sam. Moram kupiti antisklerin da bih se sjetio gdje mi je ginko. Želim ti da nađeš dobrog autora", rekao je Tony. "Kad bi ovakve džamije od pjesama imao, onda ne bi imao problem. Vrlo impresivno", pohvalio je Vilibalda Fox.

"Moram biti realan - malo je bilo falš onaj zadnji ton"

Od pjesama koje je već izvodila u live emisijama, Kim je ponovo otpjevala "Singin' rock and roll" grupe Stijene. "Mene je najviše dirnuo onaj refren... ali nije mi zubna caklina popucala kao od onog kad si pjevala Celine Dion", komentirao je Fox. "Ti si se večeras zaista raspištoljila. Večeras si rasturila. Imaš jedan predivan vibrato koji nam svima miluje srce i izaziva suze na oči", navela je Anđa. "Svi znaju što mislim o tvom pjevanju, ali moram biti realan - malo je bilo falš onaj zadnji ton", naveo je Tony.

"Zaista bih voljela napisati jednu pjesmu za tvoj album"

Ante Pecotić je napisao pobjedničku pjesmu "Nevidljivo blago". Prvi ju je u finalu izveo Vilibald, koji je kazao kako je "pjesma kvalitetna, ali bi se o aranžmanu dalo raspravljati". "Super pjesma, jako lijepo si je izveo. Zaista bih voljela napisati jednu pjesmu za tvoj album", rekla mu je Anđa. Tony mu je kazao kako je dobro primijetio da Ante Pecotić voli koješta ubaciti u aranžman, a Fox se nadovezao na Anđu i rekao: "Čak bi i ja napisao pjesmu za tvoj album, ako mi Anđa dopusti".

 

"Mislim da je tvoja najveća prednost ta da svaki tekst, svaku pjesmu znaš prilagoditi sebi tako da postane tvoja priča"

Istu pjesmu je potom izvela i Kim. "Mislim da ti ova pjesma paše možda i više nego Viliju. Mislim da je ovo jedan smjer u kojem bi ti ubuduće mogla raditi kvalitetno", naveo je Fox. "Ne mogu reći koja mi je bolja verzija. Ne mogu usporediti. Ova pjesma će tek dobiti svoju vrijednost", kazao je Tony. "Mislim da je tvoja najveća prednost ta da svaki tekst, svaku pjesmu znaš prilagoditi sebi tako da postane tvoja priča. Samo tako dalje", rekla je Anđa.

 

index