Sjajan Juraj Jurlina ispao iz showa Hrvatska traži zvijezdu

Preostala četiri kandidata ovoga su petka pjevali po tri pjesme i to iz perioda 80-tih. Nakon što su na samom početku ušetali u studio pjevajući hit Katrine & The Waves iz 1983. 'Walking On Sunshine' Kim, Duje, Juraj i Vilibald odmah su podsjetili da su sa razlogom njih četvoro ostali među najboljima u borbi za polufinale.

Duje je pjevao prvi i to hit Eltona Johna 'I'm Still Standing' i to zapanjujuće dobro bez dodatnog prenemaganja. Njegov drugi izbor bila je izuzetno zahtjevan pjesma grupe Dorian Gray 'Sjaj u tami' kojom se proslavio i sam Massimo, a koju je Duje otpjevao kao gostujući klapski pjevač. Dobro ali ne dovoljno dobro pa je i žiri, unatoč komplimentima, djelovao suzdržano. Uvjerljivo najlošija bila je njegova izvedba treće pjesme 'The Power of Love' Frenkie Goes To Hollywood koju je začinio izvlačenjem djevojke iz publike (ili dogovora sa prijateljicom) završivši pjesmu, nakon prikladnog maženja, slasnim poljupce. Kamere su pri tom prikazivale Maju Malić koja se samo smješkala djelujući zbunjeno. No, unatoč priređenom igrokazu i dokazivanju svoje muškosti, Duje je večeras bio vidno najlošiji.

Sadržaj se učitava...

Za razliku od njega, Juraj Jurlina večeras je bio ponovo fantastičan. Odvažio se na 'Billy Jean' Michaela Jacksona, te iznenadio koliko se dobro uživio u ulogu kralja pop ne pokušavajući istovremeno skinuti njegove falsete već pjevati što bolje može u svom stilu što mu je i te kako uspjelo. Odličan nastup i još bolja izvedba! I kada je izgledalo da je to njegov vrhunac večeri, Juraj je zapjevao 'Ugasi me' Parnog valjka dokazavši svoju scensku nadmoć uz vrhunsku vokalnu izvedbu. Žiri nije štedio pohvale, a Tony je zaključio da ima jedinstvenu moć utjecaja na publiku. Treći izbor bila je pjesma 'Poison' Alicea Coopera koju je uvjerljivo izveo ali manje dojmljivo od prve dvije.


Nastup Kim Verson bio je upitan do zadnjeg trena jer je tijekom popodneva odvedena u bolnicu rebro kako bi primila multivitaminske injekcije nakon što joj je tijekom proba puknuo glas. Injekciju su joj očito dale dodatnu snagu i oslobodile je iznad očekivanja jer se po prvi puta u potpunosti opustila na sceni. Prvo je zapjevala slatkastu baladu Bonnie Taylor 'Total Eclipse Of The Heart' i zazvučala na momente poput nje zbog poteškoća sa glasom, no upravo joj je taj glas dao dodatni šarm izvedbe sa čime se složio i žiri. Domći hit iz 80-tih pao je na Cacadou Look i hit 'Kao pjesma' koju je otpjevala odjevena u stilu 80-tih, no kako je ipak riječ o ne zahtjevnoj pjesmi, ni njezina interpretacija nije posebno odskakala. Tony je izjavio da je sretan i ponosan dok je gleda i sluša. 'Fame' je bio izbor treće pjesme koju u originalu pjeva Irene Cara dok je u izvedbi Kim Verson zvučala i uvjerljivije. Jednostavno odlično!

Vilibald Kovač dobio je ovog petak najviše komplimenata od strane žirija. Svoj nastup započeo je velikim hitom 80-tih 'Addicted To Love' Roberta Pamera nakon koje je Cetinski zaključio da mu je to bila uvjerljivo najbolja izvedba. Od domaćica je odabrao hit grupe Regata 'Andrea' i ponovo oduševio pjevanjem bez greške. I Tony i Anđa i Fox došli du zaključka da je sve bolji i bolji. Treća je pjesma bila sjajna 'Purpple Rain' Prineca koja je u njegovoj verziji zvučala poput savršene rock balade. Uvjerljivo, moćno i iskreno.


Valja spomenuti da je Cetinski i Juraju i Vilibaldu rekao da je vrijeme da se obojica pitaju je li ovaj show premali za dva sjajna rokera napomenuvši da on jednostavno ne može odlučiti koji je od njih dvojice bolji. Anđa je ponovo privlačila pažnju svojim izgledom sa pet kila srebrnih lanaca oko vrata i velikom mašnom od kose na vrh glave dok je kao gošća nastupila Natali Dizdar tijekom nastupa kandidata, te Martina Vrbos pred proglašenje polufinalista.

tportal