Duje Stanišić ispao iz HTZ

htz, hrvatska traži zvijezdu

. A za dalje sam spreman dati sve od sebe. Sada prvo idem malo odahnuti od svega ovoga" rekao je sinoć Duje nakon što mu je za dlaku izmaklo finale showa Hrvatska trži zvijezdu. Još prije no što se saznalo tko su finalisti, Duje je bio svjestan da će ga loša izvedba Stingove, pa onda i Tonyjeve pjesme koštat prolaska u završnicu. No, Duje zbog ispadanja nije bio previše tužan, veći se jad ocrtavao na licima njegovih navijača dok su razočarani napuštali studio.

Duje kaže da već ima planove za svoju glazbenu karijeru, samo još nije siguran u kojem glazbenom žanru će se okušati. Što god izabrao, mora se jako truditi i puno raditi, barem mu to savjetuje član žirija Tony Cetinski.

"Dujin najjači adut je biti Duje"   

"Ja sam mu već rekao sve što sam mu trebao reći. On treba zadržati taj zabavljački štih koji ima, to prolazi. Njegov najjači adut je jednostavno biti Duje. Katkada nešto ozbiljno zapjevati, da, jer fali nam dobrih pjevača, no ne mora svatko biti akrobat s glasnicama. Fali nam i zabavljača, a mislim da će tu on napravit nešto. Ovaj show ne garantira ni pobjedniku da će biti dugo na estradi, treba se svatko s sam truditi i dalje raditi. Meni je trebalo 15 godina. A ima li mjesta na estradi za sve te zvijezde, to također ovisi o trudu. Oni koji ne rade, otpadnu sami od sebe. Uspjeh ne dolazi preko noći, ni pobjednik ovog showa neće tako lako opstati ako se ne bude trudio", rekao je Tony.

Da vjeruje u Duju, kao i u ostale kandidate, Tony je dokazao kada ih je pozvao da mu budu gosti na koncertu 24. srpnja na ATP stadionu u Umagu. Čak ga ni Dujina slaba izvedba njegovog hita "Umirem sto puta dnevno" nije pokolebala.  "Di si baš na mojoj pjesmi zakazao? Ma na koncertu će biti zanimljiv program, neće se samo moje pjesme pjevati, gosti će pjevati one pjesme koje su im najviše legle tijekom showa, a ubacit ćemo neke duete, tako da će biti samo nekoliko mojih", objasnio je Tony. On smatra da će finale u kojem su Kim Verson i Vilibald Kovač biti jako gusto, a o pobjedniku ovogodišnjeg showa HTZ odlučivat će nijanse.

"Vili je pobjednik, on je car"

"Bit će gusto, jer imaju slično glasačko tijelo. Vilibald je najviše iznenadio, nisam uopće predvidio da čovjek može toliko napredovati. A  za Kim smo od prve audicije znali da ima zreliji glas no što izgleda", kaže Tony. Duje misli kako će Vili pobijediti: "Kim je najbolja, ali Vili je pobjednik, on je car!". Vilibald je priznao kako silno želi u finale, još prije no što je saznao da će se sljedećeg petka upravo ponovo popeti na pozornicu HTZ-a. Jako bih htio doći u finale, više mi je stalo so toga no što sam mislio. Znam da smo otprilike sada svi jednaki i da nas publika slično doživljava, ali ja bih stvarno htio u finale., rekao je Vili u pauzi showa, dok je zajedno s ostalima napeto iščekivao rezultate glasovanje publike. Osim prolaska u finale, perfekcionista Vilija mučilo je jedan dio u pjesmi U2-a koju je te večeri otpjevao. "Ne znam kako sam otpjevao taj jedan dio, a nitko mi neće reći, čini mi se da sam malo 'zafalšao'. Moram si to poslije izrezati sve na komade da vidim kaj je bilo, jer me baš muči". Ako je grešaka i bilo, nitko mu ih nije zamjerio te se Vili sljedećeg petka bori u finalu s Kim.

Kim je nakon sinoćnjeg nastupa napokon odustala od kritiziranja same sebe. "Jako sam zadovoljna nastupom večeras, najbolja mi je bila pjesma "Hello". Još nisam razmišljala što ću za finale, hoću li pripremiti neko iznenađenje, razmislit ću o tome nakon večerašnje emisije", rekla je 16-godišnjakinja koja je sinoć na pozornici blistali i, prema riječima žirija, pokazala svoju novu, opušteniju i sigurniju stranu.

index.hr