TKO JE BAMBIE THUG? Jeziva predstavnica Irske zlostavljana je kao dijete, a danas se identificira kao nebinarna osoba

Bambie Thug
Screenshot/Instagram

Nakon prve polufinalne večeri Eurosonga jedna od top tema je irska predstavnica Bambie Thug, pravog imena Bambie Ray Robinson.

Bambie je rođena kao djevojčica u Corku 6. ožujka 1993. godine. Identificira se kao nebinarna osoba te preferira da se za nju koriste zamjenice 'oni'. Bambi je u ranom djetinjstvu dijagnosticiran ADHD, odnosno poremećaj pažnje i hiperaktivnosti.

Iako je plan bio da će studirati ples, nakon ozljede prebacuje se na studij mjuzikala. Paralelno nastupa na raznim humanitarnim događanjima namijenjenima osobama s invaliditetom, na kojima utjelovljuje 'princezu', prenosi Story.

Irishtimes je objavio nekoliko prilično tužnih činjenica o predstavnici Irske na Euroviziji 2024. godine.

Bambie je autor vlastitog žanra glazbe pod nazivom Ouija-Pop. Tu kategoriju osmišljava jer ne želi biti ograničena na jedan zvuk.

'Moje stvari su Avant-Electro Pop i Hyper-Punk. Mi to zovemo grit pop ili rot, ali nedavno sam skovala termin 'ouija pop', objašnjava za Gai Times.

Ove godine progovara o seksualnom napadu i traumama, a u siječnju je Bambie otkrila da je imala složeni PTSP od brojnih seksualnih napada i traume koju je doživjela u sjetinjstvu. Ove godine se PTSP ponovno aktivirao jer je u svibnju prošle godine netko silovao.

'Pozvala sam prijatelja. Bilo je to prije mog debitantskog nastupa na Download Festivalu, najvećeg trenutka u mojoj karijeri do sada, i iskreno, ukrao mi je to iskustvo. Bila sam potpuno slomljena, maskirala sam se i ne sjećam se ni sekunde showa', rekla je. 'Bilo je strašno, ali neću dozvoliti da me to zaustavi. To me samo čini jačom', rekla je za The Sun.

Bambiena majka je Irkinja, a otac Šveđanin. Bambie ima tri sestre.

Ranije ovog tjedna, unatoč popularnosti, Bambie se oglasila oko poruka mržnje koje je vidjela o sebi. Javnosti je poručila: 'Sjetite se da sam i ja čovjek'.

'Prošla sam kroz toliko trauma i još uvijek se javljam s ljubavlju nakon svake prepreke i teškog vremena. Oduvijek sam bila feniks i vaše riječi i iskrivljeni stavovi me ne mogu povrijediti', poručila je.