VIDEO  Baby Lasagna "razvalio" na Eurosongu i prošao u finale

Baby Lasagna u finalu Eurosonga
EPA

U Malmö Areni u Švedskoj večeras je održana prva polufinalna večer Eurosonga. Na 68. Eurosongu pod sloganom “United By Music” predstavnik Hrvatske je Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”, koji je nastupio sedmi, praćen vriskovima i pjevanjem publike. Cijela je dvorana pjevala s njim, X-om su se odmah počeli širiti komentari da je pobjednik sad već poznat.

Nakon što je okončano glasanje, sve je bilo jasno: Hrvatska je u finalu Eurosonga!

Sadržaj se učitava...

Ogromni redovi navijača stvorili su se ispred Arene već u poslijepodnevnim satima. Zaogrnuti zastavama svojih zemalja, imaju dvije zajedničke stvari: smatraju da je Eurosong najbolja zabava na svijetu i misle da je “Rim Tim Tagi Dim” super pjesma, piše Jutarnji list. “Baby Lasagna pobjeđuje, a Hrvatska treba hitno izgraditi još veću Arenu”, poručuju Hrvati i navode da će dvaput slaviti – večeras i u subotu, prenosi Jutarnji list.

Baby Lasagna slovi kao jedan od glavnih favorita za Eurosong, barem ako je suditi po stanju na kladionicama, na kojima su mu sada, nakon plasmana u finale, šanse još dodatno porasle.

Marko Perišić, poznatiji kao Baby Lasagna, bio je rezerva za ovogodišnju Doru, a u natjecanje je upao kada se Zsa Zsa odlučila povući. Njegova popularnost je samo nastavila rasti, no na putu do pobjede stoji mu plasiranje u finale.

Večeras je nastupilo 15 predstavnika
Naš predstavnik na Eurosongu je nastupio sedmi. Euforija koja je ovladala Hrvatskom dovela je neke i do gledanja u simboliku tog broja. Uspoređuju redni broj pod kojim stupa (7) s rednim brojem pod kojim je nastupio na Dori u prvoj polufinalnoj večeri (7), ali i redni broj pod kojim je nastupio u finalu Dore kad je na pozornicu izašao – 14. (zbroj dviju sedmica).

Osim toga, danas je 7. svibnja, a broj sedam, kažu mnogi, voli Baby Lasagnu. Našeg pjevača danas je u Malmö Areni intervjuirao i novinar najpoznatije Eurosong stranice, Wiwibloggsa, a intervju je objavljen na Instagramu. Lasagna je u intervjuu rekao da za njega nije stvar u trofejima.

Gledatelje su kroz program Eurosonga vodile Petra Mede i Malin Åkerman. Večeras je nastupilo 15 predstavnika zemalja – Cipra, Srbije, Litve, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbajdžana, Australije, Portugala i Luksemburga. Od direktnih finalista nastupili su predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Švedske. 

U finale Eurosonga 2024. godine plasirali su se predstavnici Srbije, Portugala, Slovenije, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvatske, Irske i Luksemburga.

Druga polufinalna večer održat će se u četvrtak, a finale se održava u subotu.