SUPERPOTJERA Uskoro počinje novi kviz na HRT-u, evo po kojim će se pravilima igrati

Potjera
HRT

U nedjelju na HRT-u kreće novi kviz, a u ‘Superpotjeri‘, koja starta 26. ožujka u 20.15 sati na HTV 1 je prvi put petero lovaca okupljeno u supertim, prenosi Slobodna Dalmacija.

‘Superpotjera‘ (u izvorniku: Beat the Chasers) licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom.

Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

Lovci su: Sven Marcelić (kojeg su gledatelji imali prilike vidjeti u specijalnom izdanju ‘Potjere‘ emitiranom na Silvestrovo), te Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga.

''Koncept kviza je varijanta obrnute ‘Potjere‘. Dok u ‘Potjeri“ četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu'', rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković.

''Ovo je večernja varijanta kviza s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, a emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika'', dodao je Grković.

Voditelj ‘Superpotjere‘ Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a.

''Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija ‘Potjere‘, a riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao onako kako naša složna ekipa radi već deset godina'', zaključio je Lokas.