TAJNA LJEPOTE JENNIFER LOPEZ Pjevačica je nedavno proslavila 54. rođendan

jennifer-lopez,pjevačica,rođendan,život

Poznata osoba na koju prvu mnogi pomisle kad je riječ o bezvremenskom sjaju i ljepoti koja traje slavna je pjevačica, glumica i plesačica Jennifer Lopez. Popularna J.Lo upravo je proslavila 54. rođendan i još jednom dokazala da, uz pravu njegu i pravi pristup te dobre životne navike, godine zaista mogu biti samo broj, piše Gloria.hr.

Uvijek dovoljno spava

Poznato je da bez dovoljne količine kvalitetnog sna nema zdravog života, pa i Jennifer Lopez često ističe kako je upravo spavanje važan dio njezine wellness i beauty rutine, pa je jednom prilikom rekla i da je spavanje „najveća tajna njezinog dobrog izgleda”. No, nije uvijek bilo tako, piše New Beauty.

„U prošlosti je bilo perioda u kojima sam spavala samo tri do pet sati noću. Cijele sam dane bila na setu, noću u studiju, preko vikenda smo snimali videa, a ako nismo, odlazili bismo na izlete i druženja. Bila sam u kasnim dvadesetima i mislila sam da sam nepobjediva”, izjavila je J.Lo. No, nakon što je doživjela intenzivan panični napad i potražila liječničku pomoć, iz temelja je promijenila životni stil. Liječnik joj je objasnio da je s njezinim umom sve u redu, no da mora spavati sedam do devet sati svaku noć, ne konzumirati kofein te redovito vježbati.

Ne izlaže kožu suncu

Discipliniranija je Jennifer bila u zaštiti kože od sunca. Još od kasnih tinejdžerskih i ranih dvadesetih godina redovito koristi proizvode sa SPF-om, štoviše, bez njih ne izlazi po danu. „Mame nas štite dok smo mala djeca, a ja sam s tim i nastavila. Svakodnevna zaštita od sunca doista je ključna za kožu. Premda nisu svi dani u New Yorku bili sunčani dok sam odrastala, upravo je SPF napravio veliku razliku i sačuvao moju kožu od oštećenja”, sigurna je glazbenica.

Stalno je aktivna

Od svih metoda vježbanja koje propagiraju različiti celebrityji, upravo su Jenniferine vježbe najtraženije i imaju najviše poklonika. Redovito radi vježbe snage i intenzivne kardio vježbe, kad ne ide u teretanu vježba kod kuće, a njezini osobni treneri u više su navrata izjavljivali da sa zvijezdom nema šale. „Trenira otprilike po sat vremena, četiri do pet puta tjedno, fokusirajući se svaki puta na drugi dio tijela. Vježba sve dok je ne zaboli i dok ne uposlimo baš svaki dio na tijelu”, rekao je trener Dodd Romero gostujući kod Oprah Winfrey.

Za J.Lo kretanje je puno više od puke fizičke aktivnosti.

„Ples je oduvijek bio velik dio mog života. Uvijek nađem vremena da pokrenem svoje tijelo i radim nešto što je tako dobro za mene, to je ključ moje sreće. Kad mi samopouzdanje padne, plešem. Ima nešto u tome kad vidim za što je moje tijelo sposobno i kad osjetim navalu endorfina koja dolazi s dobrim plesom. To stvarno pomaže u jačanju mog samopouzdanja i raspoloženja. I dalje se smatram plesačicom u srcu i volim plesati”, izjavila je „Jenny from the block” 2016. za magazin Hello!

Ravnoteža i prehrana

Osim o režimu vježbanja, Jenniferini fanovi često raspravljaju i o njezinoj prehrani. Sudeći po onome što pjevačica izjavljuje, bira namirnice koje pomažu uravnoteženju njenog organizma: „Naučila sam kroz godine koliko je važno održavati zdravu prehranu. Ponekad pojedem nešto što volim, a nije baš zdravo, ali to činim umjereno. Ništa si ne uskraćujem.” Trener Romero rekao je da se zvijezda „drži dalje od prerađene hrane te da većinom nutrijente dobiva iz cjelovitih izvora”, dok je Jenniferina nekadašnja osobna trenerica Tracy Anderson rekla da pjevačica „na prvo mjesto stavlja organsko, proteine visoke kvalitete i ostale namirnice bogate hranjivim tvarima”.

Provjerena i pouzdana njega kože

I prije nego što je 2021. lansirala kozmetički brend JLo Beauty, pjevačica i glumica zračila je bezvremenskim sjajem, a sada taj sjaj pripisuje svojim proizvodima. Objavila je i što točno upotrebljava u svakodnevnoj njezi, a premda voli sve svoje proizvode, nijedan dan joj ne prođe bez odabrane trojke koju čine proizvod za čišćenje, mekoću i sjaj kože That Hit Single Gel Cream Cleanser, luksuzna hidratantna krema sa zaštitom od sunca That Big Screen Broad Spectrum SPF 30 Moisturizer i krema za kožu oko očiju That Fresh Take Eye Cream (48 dolara). Dobro odabranu njegu kože smatra temeljem kvalitetne beauty rutine. „Možete na sebe staviti svu šminku svijeta, ali ako niste sretni, ako vaša koža nije zdrava, nećete to moći prekriti”, kaže J.Lo.

Pozitivan stav

Ipak, nikakvi proizvodi ili vježbe ne mogu nam osigurati da izgledamo i osjećamo se najbolje što možemo - to mora doći iznutra, a s takvim se stavom slaže i Jennifer. Megazvijezda živi bogat poslovni i sretan privatni život. Od prošle je godine u braku sa starom ljubavi, glumcem Benom Affleckom, a iz prethodnog braka s pjevačem Marcom Anthonyjem ima dvoje djece, 15-godišnje blizance Emmu i Maxa. Svoju sreću ne shvaća olako, trudi se održati je, a u tome joj pomažu afirmacije koje su važan dio njezine jutarnje rutine. Jutarnje rituale, kako je otkrila na Instagramu, upotpunjuje riječima koje joj „hrane dušu”, a ponekad afirmacije izvlači iz špila s 52 kartice na kojima su ispisane pozitivne rečenice. „Mlada sam i bezvremenska - govorim si to svaki dan, nekoliko puta dnevno. Zvuči kao klišej, ali nije: godine su u tvojoj glavi. Pogledajte Jane Fondu”, zaključila je Jennifer Lopez.