VIDEO  Nova pjesma i spot benda S.A.R.S.

Žarko Kovačević
Hercegovina.info

Bend S.A.R.S. je ovih dana objavio novu pjesmu i spot pod nazivom 'Hej kafano'. Određeno vrijeme prije dovršenog spota poslali su poziv fanovima da pošalju snimke sa druženja po kafićima i slično, kako bi barem dio atmosfere u spotu kreirali i sami ljubitelji ovog benda. 

Frontmen benda S.A.R.S. Žarko Kovačević je otkrio da su tijekom korone članovi S.A.R.S.-a dosta vremena provodili u kavani gdje je i nastala inspiracija za ovaj singl.

"Svima nam je nedostajao taj socijalni aspekt života, a pogotovo druženja po kavanama. Kavana kao kavana za mene osobno predstavlja mjesto opuštanja, mjesto dobre emocije i na kraju krajeva jedne katarze. Zato smo i odlučili da joj posvetimo pjesmu", kazao je za portal 'Dan'.

Je li kavana i slušateljima mjesto druženja i zabave, kako za mlade tako i za stare, vidjet će, kako je kazao, po komentarima.

Sadržaj se učitava...

"Narativ cijele pjesme je kronološki, od ulaska u kavanu do izlaska iz nje, odlaska kući, ali i svega onoga što se događa u međuvremenu. Eto, to smo uspjeli spakirati u tri strofe nove pjesme. Ono što mi je posebno drago je što smo za spot pozvali ljude da pošalju snimke iz njihovih kavana i naišli smo na sjajan odziv širom Europe, a čini mi se čak i svijeta jer smo klipove dobili sa svih strana. 

Nažalost, nismo mogli sve da ih iskoristimo, ali smo uspjeli da uklopimo većinu. Drago mi je da smo napravili suradnju sa ljudima koji vole našu glazbu i koji su podijelili sa nama njihov provod u kavani kako bi napravili ovaj zajednički projekat", objasnio je Kovačević.

Interesantno je, kako je otkrio, da su demo verziju pjesme završili još u siječnju 2020., pa je stoga iščekivanje da pjesma ugleda svjetlo dana među članovima benda još veće.

"Kavana je bila jedna od pjesama koje su bile u demo formi još 2020., tako da pored nje imamo još spremnih pjesama. Čim završimo promociju 'Kafane', bacit ćemo se na nove. Obećao sam i nisam ispunio obećanje sa nekih koncerata da će 'Kafana' biti tijekom prošle godine, isto kao što sam obećao da će cijeli album biti do proljeća gotov, ali kako stvari stoje, bit će to ipak tijekom jeseni. Sada sam skoro siguran u to da će novi album grupe S.A.R.S. 'Pismo', na kojem je 'Kafana' drugi singl, izaći na jesen ove godine", rekao je Kovačević.

Izlazak albuma, kako je istaknuo, pomjerili su i brojni zakazani koncerti po Europi i regiji.

"Kocertnu sezonu otvaramo u Amsterdamu krajem travnja. Nastupat ćemo širom bivše Jugoslavije, ali i tamo gdje nas pozovu. Ono što je značajno za nas i što nam je ujedno i veliki izazov jeste turneja po Njemačkoj u listopadu, gdje ćemo imati sedam koncerata za sedam dana. Vama ćemo se ljetos najbliže primaći na Tjentištu, gdje ćemo nastupiti na OK festu, 17. srpnja", zaključio je pjevač S.A.R.S.-a Žarko Kovačević.