Maja Malić ispala iz HTZ-a

U šestoj live emisiji je Top 6 kandidata showa Hrvatska traži zvijezdu pred publikom i žirijem u sastavu Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox, otpjevalo po dvije pjesme - jednu svog glazbenog idola i jednu posvećenu dragoj osobi. O izbacivanju kandidata iz showa odlučuje isključivo publika. Kao gost u showu je nastupio pobjednik prve sezone Bojan Jambrošić, koji je otpjevao svoje pjesme "U našoj maloj sobi" i "Preko ruba vremena".

Predsjednik žirija Tony Cetinski ponosno je objavio kako će, baš kao i prošle godine, neki od kandidata imati prilike nastupiti na njegovom koncertu. Riječ je o koncertu kojeg će Tony održati 24. srpnja na ATP stadionu u Umagu, a ukupno će za nastup biti odabrano pet kandidata, svaki u jednoj od live emisija. Tony je najavio i gosta iznenađenja na koncertu. Prvi koji je dobio akreditaciju za koncert je Duje Stanišić. "Hvala Tony, hvala puno, bivša mi je u Umagu", našalio se Duje, na što mu je Tony rekao: "Znaš zašto je bivša dobra? Jer je bivša!".

"Čini mi se da si u pohodu na sam vrh"

Led je probio Juraj Jurlina koji je kao pjesmu svog glazbenog idola odabrao "Are You Gonna Go My Way" Lennyja Kravitza. "Primijetio sam da si ti jedan od onih kandidata koji je od početka zadržao isti stav, dobar stav", rekao mu je Tony. "Pjesmu si jako lijepo prilagodio svom glasu, a u izvedbi si ostao vjeran samom sebi. Čini mi se da si u pohodu na sam vrh", kazala mu je Anđa. "Nisam baš pao na guzicu, ali nije bilo loše", rekao je Fox.

Pjesmu Maajki "Budi ponosan", Juraj je posvetio svom bratu. "Ova pjesma je primjer kako originalna pjesma može živjeti u različitim verzijama. Jako dobro", kazao je Fox. "Meni je najdraže kad ti suvereno kreneš prema publici, kao da ćeš ih pojesti za doručak. Ti se tako dobro snalaziš na pozornici", navela je Anđa. "Zaključak svega je da smo ponosni što si tu sa nama i ja sam siguran da večeras nećeš ispasti. budi ponosan", kazao je Tony.

Duje dokazao da može biti "ozbiljan pjevač"

Duje Stanišić je kao pjesmu svog glazbenog idola odabrao "Caruso (Te voglio bene assai)", koja mu je najdraža u izvedbi Luciana Pavarottija. "Rekla bih da si večerašnjim nastupom i izvedbom dokazao da zaslužuješ biti u prvih šest. Prvi put si nastupio dostojanstveno i dokazao da Duje može biti i ozbiljan pjevač", kazala mu je Anđa. "To je fakat neka emocionalna katedrala se tu gradila, i ja sam se bojao da ti u jednom trenutku ne padne zvonik, ali nije pao", komentirao je Fox u svom stilu. "Danas kad sam dolazio, po prvi put sam ti mislio nešto savjetovati u backstageu, ali ti uvijek sve napraviš prije nego što ti ja išta kažem. Ovo danas si pokazao da tvoja duhovitost može biti potkrijepljena i ozbiljnim pjevanjem. Samo ti mogu čestitati. Ovo što si danas napravio, napravio si jednu veliku, veliku stvar", kazao mu je Tony.

"Heroje" The Beat Fleeta Duje je posvetio svim ljudima koji se vide u pjesmi. "Rijetko kome vjerujem kad repa, ali kao što vjerujem TBF-u, tako sam i sad vjerovao tebi", kazao mu je Tony. "Kada si izašao na pozornicu i kada je započela ova pjesma, prvo si me iznenadio izborom. A i transformacija iz Pavarottija u TBF - svaka čast. Vrlo hrabar odabir pjesme za show u kojem se traži pjevačka zvijezda", rekla mu je Anđa. "Ti si jedan od kandidata koji se jako čvrsto postavio kao osoba i koji je već našao svoje mjesto na glazbenoj sceni", konstatirao je Fox.

"I Duje i ti ste šlag na torti"

Maja Malić je kao prvu pjesmu odabrala "Za dobre i loše dane" Nine Badrić i posvetila je svima onima koji su osjetili negativnu vibraciju ljudi oko sebe i izdigli se iz toga. "Ono što čini možda razliku od zvijezde do zvijezde je taj senzibilitet prema ljudima. Onda kad zvijezda iskoristi svoju popularnost da pomogne nekome, onda je prava zvijezda", rekao je Tony Maji te dodao: "I Duje i ti ste šlag na torti". "Jedan vrlo kvalitetan, moderan hrvatski pop. Senzibilna izvedba. Ja sam zadovoljan", pohvalio ju je Fox. "Meni se čini, kao što je Tony rekao još prije par emisija, da ti ovdje zaista nastupaš kao da si žena sa izgrađenom osobnošću. Uvijek ostaješ vjerna samoj sebi i dobro plivaš u svim pjesmama. Ne odstupaš puno od originala, ali uvijek je to Maja Malić", kazala je Anđa.

Mami i svim ženama posvetila je pjesmu "Superwoman" Alicije Keys. "Dođe mi da skinem majicu i pokažem dojke, dvije", ispalio je Fox. "Možda je i Fox poželio biti žena. Hvala ti u ime svih žena, ovo si izvela tako da stvarno sve možemo biti ponosne što smo žene. Bravo Majo, samo dalje do cilja", navela je Anđa. "Zahtjevna pjesma, ali razvalila si. U ime svih muškaraca se isto tako ponosim što si sa nama u showu", kazao je Tony.

"Imaš osmijeh za milijun dolara"

Jurici Gorši Johnny Cash je idol od malih nogu. Vratio se svom kaubojskom izričaju i otpjevao "(Ghost) Riders in the Sky". "Imaš osmijeh za milijun dolara. Zlatni zub HTZ-a. Prastara country, legendarna pjesma, najpoznatija je u ovoj izvedbi Johnnyja Casha. Jako dobro", pohvalio ga je Fox. "Večerašnjim si nastupom potvrdio svoj status zabavljača", kazala mu je Anđa te dodala kako bi Jurica, kao i preostali kandidati koji su ušli u Top 6, mnogima mogli biti uzor. "Dobrodošao natrag. Kad smo te prvi put sreli, ja sam se upitao kako ćeš se snaći u ovim drugim stvarima osim countryja - snašao si se fenomenalno. Mogu samo reći - to je to", pohvalio ga je Tony.

Kao drugu pjesmu je otpjevao "Djevojka sa čardaš nogama", jer je njegova sestra Andreja luda za Đorđeom Balaševićem. Pjesmu je Jurica posvetio svojoj sestri, jer je upravo sestra njegov najvjerniji obožavatelj. "Ti si se opet, po tko zna koji put, samo prošetao nonšalantno i zabavio", kazao je Tony. "Drago mi je da si našao malo vremena i za čardaš kraj toliko countryja. Opet si izabrao pjesmu jednog legende. Ti znaš zabaviti ljude", rekla je Anđa. "Naš Jurica s 23 godine samostalno stoji, ja znam ove naše generacije, mi smo sa 23 godine slavili prvi susret s mozgom", provalio je Fox u svom stilu, a komentar mu opet nije imao veze s vezom.

"Uz ovu pjesmu su omladinci diljem Hrvatske brojili pubične dlake"

Vilibald Kovač, koji je zbog izgubljene oklade na kuglanju morao plesati "Macarenu" svaki put kad se Ivan Šarić javio iz backstagea, kao prvu je pjesmu otpjevao "Soldier of fortune" Deep Purplea. "Ovo je bio zicer za mene. Uz ovu pjesmu su omladinci diljem Hrvatske brojili pubične dlake pa mislim da si ovom izvedbom prikupio i glasove muškog dijela publike. Mislim da si lijepo prenio tu pjesmu, tu rock baladu", kazao je Fox. "Večeras ste svi vrlo ozbiljni, želite nam valjda pokazati koliko vam je stalo do svega ovoga. Meni je malo zasmetao taj stalak za mikrofon, izgledao si kao da se držiš u autobusu. Drugi put probaj pjevati nekome iz publike. Bio si kao u nekom svom mjehuru sigurnom", kazala je Anđa. "Meni je drago da sve manje i manje imamo što za komentirati što se tiče pjevanja. Najjednostavniji i najfer put je da uvijek ostaneš to što jesi. Ti si bio Vilibald i ostani Vilibald", rekao mu je Tony.

"Bitangu i princezu" Bijelog dugmeta Vilibald je posvetio bendu u kojem svira sa svojim tatom i svojoj curi, jer je "on bitanga, a ona princeza". "Vilibald se stvarno raspištoljio u ovoj pjesmi. Čini mi se da jako dobro podnosiš batine, jer te od početka baš nismo mazili. Činilo mi se jako fino", pohvalio je Fox, a s njime se složila i Anđa: "Svi smo uočili veliki veliki pomak. Ti si bio taj nesretnik koji je u početku trpio kritike da si malo fejk. Ali, iz kritika si izvukao i naučio najbolje. Iz emisije u emisiju si sve bolji. Bravo Vili". "Ne mogu povjerovati da si ti bitanga. Malo mi je pjesma za nekog starijeg rokera, ali si dobro to reproducirao", rekao je Tony.

"Bila si divna, bila si prirodna, opuštena, u skladu sa svojim velikim glasom"

Kim Verson je navela kako joj je najveći uzor u životu njena majka, a kao svog domaćeg glazbenog idola je odabrala Vannu i otpjevala njenu pjesmu "Početak i kraj". "Kim, ja sam toliko ponosna na tebe da bi najrađe sad izgrlila. Dođi ovdje", rekla je Anđa, a potom je krhkoj Kim, kad joj je prišla, udijelila zagrljaj. "Bila si divna, bila si prirodna, opuštena, u skladu sa svojim velikim glasom. Svaka ti čast", pohvalila ju je Anđa. "Ovaj put sam i ja primijetio malo više te energije", složio se Fox. "Opuštenije, ali možeš ti još bolje. Ne znam kad je bilo bolje. Kad ti nastupaš, ja zaboravim da netko treba ispasti večeras. Ja sam se totalno uživio", naveo je Tony.

Pjesmu "There comes a time (Let me be your soldier)" svog drugog glazbenog uzora, Celine Dion, Kim je posvetila svima onima koji su bili žrtve nasilja, budući da je i sama nastupala na koncertima protiv nasilja među mladima. "Jako lijepo od tebe što koristiš svoj predivan glas i u druge svrhe, ne samo da ljude uveseljavaš svojim pjevanjem, nego da čuju i jednu ovakvu poruku", pohvalila je Anđa Kiminu posvetu pjesme. "Bila je vrlo dostojanstvena izvedba", složio se Fox. Tony je naveo kako je Kim pod stalnim pritiskom zbog toga što je se smatra favoritom te dodao: "Mislim da si ti jedina mogla podnijeti taj pritisak".

index.hr