VIDEO  Bend Detour nas iznenadio novim singlom

Detour pjesma klaun

Nakon velikog ljetnog hit singla 'Hawaii' omiljena grupa 'Detour' predstavila je novu plesnu pjesmu 'Klaun' koja na nekonvencionalan način tematizira gorki osjećaj nestanka ljubavi:

"Klaun je pjesma koja govorio nestanku ljubavi uslijed nerazumijevanja i različitog shvaćanja istih stvari. To može biti romantična, ali i prijateljska ljubav. Priča o čovjeku koji zbog svojih specifičnih uvjerenja postaje osamljen, ogorčen, nesnosni gad, pa čak i čudovište, o tome kako se ljubav pretvara u mržnju pod iluzijom dobrih namjera.

To je dijelom pjesma o aktualnom stanju u društvu, sebičnosti i opasnosti nekih uvjerenja koja u ime osobnih sloboda diskvalificiraju društvenu odgovornost, empatiju i povjerenje koje je osnovno vezivno tkivo društva. Pjesma ne ulazi u razloge već se bavi posljedicama takvih odnosa i društvenih trendova, a posljedice su gubitak ljubavi, razumijevanja i tolerancije što je u konačnici katastrofa za sve nas, bez obzira na to tko je zapravo u pravu", otkrio je lider grupe 'Detour' Nenad Borgudan, navodi se iz Aquarius recordsa.

Sadržaj se učitava...

'Klaun' je četvrta pjesma s nadolazećeg albuma grupe 'Detour', a na njoj su se po prvi puta u ulozi glavnih vokala našle nove vokalistice Karla i Dora. Priču novog singla vizualno je upotpunio video spot kojeg potpisuje Dinko Šimac:

"U spotu smo htjeli pokazati dvije strane koje svatko nosi u sebi - mirnu, dosadnu, sivu i divlju, šarenu i razigranu. I tekst pjesme se dodiruje ove neobične situacije kroz koju svi prolazimo i sad je više nego ikad bitno naći u sebi ono nešto klaunovsko, razigrano i pozitivno. No, ako taj klaun u nama izgubi smisao za smijeh, ostajemo dosadni, crno-bijeli i bez strasti.

Vizualno, spot prati ta dva aspekta kroz brzu izmjenu između akromatske scene i scene pune šarenila. Snimali smo iste kadrove pod bijelom i pod šarenom rasvjetom, a članovi benda su u šarenoj verziji pokušali iz sebe izvući klauna i dopustiti mu da im preuzme pokrete i prikaže velik kontrast između paralelne sive scene", ispričao je Dinko.